Megkezdődött a Bűnmegelőzési Szabadegyetem Miskolcon

2017. 10. 12., cs - 10:19
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Újabb kurzus indult a miskolci Bűnmegelőzési Szabadegyetemen, „Társadalmi integráció-bűnmegelőzés” címmel.

A Miskolci Egyetem és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett Bűnmegelőzési Szabadegyetem, a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központ „Miskolci” termében 2017. október 11-én 16 órától indult útjára. Az első napon dr. Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felnőttoktatásért felelős helyettes államtitkára és Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felzárkózásért felelős helyettes államtitkára tartottak előadást.

A megnyitó után azonnal kezdetét vette a szabadegyetemi képzés, melynek témái  „A cigányság sorsának alakulása az újkori Magyarországon” és a „Felzárkóztatáspolitika vagy cigánypolitika?” voltak.

A szervezők továbbra is várják az érdeklődőket az előadásokra, amely legközelebb 2017. október 25-én 16 órakor kerül megrendezésre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.