Megmentették Gordont

2020. 07. 08., sze - 15:25
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési szakemberek a tolnai Családsegítő Központ nyári táborában jártak.

A Nemzeti Bűnmegelőzés Tanács támogatásával indult néhány éve a „Mentsük meg GORDONT!” elnevezésű bűnmegelőzési program, melyet Tolna megyében is alkalmaznak a prevenciós szakemberek.

A játék főszereplője egy plüssmackó, akit Gordon névre kereszteltek, és egy gyereket szimbolizál. Gordon a társai által elszenvedett zaklatássorozat nyomán előbb zárkózottá vált. Később nem talált megfelelő emberi kapcsolatot, és gyakran keveredett a többi gyerekkel konfliktusba. Egy idő után már az online világból is fenyegetéseket kapott, s teljesen magára maradt. Ahhoz, hogy Gordon újra boldog lehessen, a játékban ki kell szabadítani a „börtönéből”, ahová saját maga és társai juttatták. A játékosok csoportokban különböző logikai feladatokat oldanak meg.  A diákok a helyes megoldások után újabb és újabb feladatokkal, kihívásokkal szembesülnek. A résztvevők interaktív játék végén tudják kiszabadítani „Gordont”.

A bűnmegelőzési programot ezúttal a Tolnai Családsegítő Központ által szervezett nyári táborba vitte el Buda Bernadett rendőr őrnagy, a Szekszárdi- és Szalai Ágnes, a Tamási Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa 2020. július 7-én. A foglalkozás célja az volt, hogy a társasjáték segítségével hívják fel a figyelmet az áldozatok helyzetére, a segítségnyújtás lehetséges módjaira és a bűnmegelőzés fontosságára.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

A járda nem a kerékpárosoké!

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át.

 

Gyászhír

Életének 73. évében elhunyt Kopasz Árpád nyugállományú rendőr dandártábornok.

 

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfiak őrizetben

A békéscsabai rendőrök Békésen elfogtak két férfit, miután egyikük egy szatyorban közel fél kilogramm kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket adott át a másiknak. Órákkal később a békési rendőrök egy harmadik férfit is előállítottak, aki a gyanú szerint vásárolt a párostól, majd az anyagot továbbértékesítette.