Megújult a Bűn- és Balesetmegelőzési Centrum

2019. 03. 19., k - 17:22
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Elsőként az óbudai általános iskolások próbálhatták ki az új centrumot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2015-ben nyitotta meg a centrumot a Rendőrségi Igazgatási Központban a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával. A szervezett bemutatók és előadások mellett egyéni tanácsadás is elérhető mindenki számára, mivel a cél a lakosság széleskörű tájékoztatása. 

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által támogatott fejlesztés során olyan játékok, valamint látványelemek kiépítésére és alkalmazására került sor, amelyek segítik a kapott információk megértését és alkalmazását. 

Az újdonságokat ma délelőtt az óbudai iskolások elsőként tesztelhették. Többek között a Mini Tevékenység-Irányítási Központban szituációs kártyák segítségével egy-egy élethelyzetet játszhattak el, melynek során megtanulhatták a segélyhívó számok helyes használatát. A rendezvényen a diákok a hasznos információk mellett maradandó élménnyel is gazdagodtak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a körúton

Egy kapualjban fekvő férfitől vették el a pénzét és a mobiltelefonját Budapesten.

 

Csak egy magánvélemény

Minden szakmaiságot nélkülöznek a nepszava.hu oldalon 2019. június 17-én „Nem létező migránsinvázióra Potemkin-védelem a válasz a határszélen” című cikk állításai.

 

Baleset a 81-es számú főúton

Sárkeresztes térségében két gépjármű ütközött össze, ezért félpályás forgalomkorlátozás van érvényben.

 

Öt perc alatt elfogták

Az őrizet ideje alatt bíróság elé állhat a kifosztással gyanúsított tiszakécskei férfi.