Megújult a Bűn- és Balesetmegelőzési Centrum

2019. 03. 19., k - 17:22
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Elsőként az óbudai általános iskolások próbálhatták ki az új centrumot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2015-ben nyitotta meg a centrumot a Rendőrségi Igazgatási Központban a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával. A szervezett bemutatók és előadások mellett egyéni tanácsadás is elérhető mindenki számára, mivel a cél a lakosság széleskörű tájékoztatása. 

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által támogatott fejlesztés során olyan játékok, valamint látványelemek kiépítésére és alkalmazására került sor, amelyek segítik a kapott információk megértését és alkalmazását. 

Az újdonságokat ma délelőtt az óbudai iskolások elsőként tesztelhették. Többek között a Mini Tevékenység-Irányítási Központban szituációs kártyák segítségével egy-egy élethelyzetet játszhattak el, melynek során megtanulhatták a segélyhívó számok helyes használatát. A rendezvényen a diákok a hasznos információk mellett maradandó élménnyel is gazdagodtak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vaddisznót lopott

Az egyik salgótarjáni vadásztársaság területén ejtette el a vadat az 50 éves férfi.

 

Halálos balesetet okozott

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a gépkocsivezetőnek az ügyében, aki egy építés alatt álló autópálya-szakaszra hajtott fel gépkocsijával Csehországban, majd balesetet okozott, és ennek következtében a mellette utazó férfi életét vesztette.

 

Lopás miatt keressük

A győri rendőrök a lakosság segítségét kérik egy bűncselekmény feltételezett elkövetőjének azonosításához.