Mobil Bűnmegelőzési Centrumot kapott a BRFK

2019. 02. 08., p - 15:24
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával a jármű a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkáját segíti.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Dr. Hatala József 2019. február 8-án Kőbányán, a Hungexpo területén megrendezett kiállításon ünnepélyes keretek között adta át Budapest rendőrfőkapitányának, Dr. Terdik Tamás rendőr ezredes, rendőrségi tanácsosnak a Mobil Bűnmegelőzési Centrum kulcsát.

Mobil Bűnmegelőzési Centrumból országosan öt működik. A buszból többek között egy speciálisan felszerelt vagyonvédelmi szobát lehet kialakítani, amelyekben az érdeklődők gyakorlati bűnmegelőzési tanácsokat kaphatnak. A jármű alapfelszereltségéhez tartozik a BikeSafe kerékpár regisztrációs állomás is. A buszok előterében a látogatók mindig találkozhatnak rendőrökkel, a buszok oldalában kialakított terület pedig alkalmas tanácsadásra és beszélgetésre is.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnhalmozó

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság őrizetbe vette, majd a Miskolci Járásbíróság letartóztatta azt a rudabányai fiatal fiút, aki több bűncselekményt követett el.

 

Álláskeresők jelentkezését várták

Megtöltötték a rendőri hivatás iránt érdeklődők a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal előadótermét, ahol megismerkedtek a rendőrök munkájával, valamint a csatlakozás lehetőségével.