Női NEM – Válasz az erőszakra

2018. 11. 07., sze - 15:52
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Kétnapos kommunikációs és helyzetkezelő tréninget tartottak Pécsett.

A Pécsi Rendőrkapitányság 2014-ben indította útjára a "Női NEM - Válasz az erőszakra" elnevezésű áldozatvédelmi programját, amellyel a nők elleni, párkapcsolati, családon belüli erőszakra kívánja felhívni a figyelmet, és segítséget nyújtani az érintettek részére. A program eddig elsősorban a bántalmazottakat célozta meg, számos rendezvény zajlott le a négy év alatt, amelyek során a rendőrök hasznos információkat osztottak meg az érdeklődőkkel, önvédelmi, megelőzési lehetőségeket kínáltak. A fiatalabb korosztály számára kollégiumokban, közép- és felsőoktatási intézményekben a bántalmazó kapcsolatok korai felismeréséről, megelőzéséről tartottak tájékoztatókat, foglalkozásokat, önvédelmi előadásokat.

Idén a Pécsi Rendőrkapitányság a programmal elnyert pályázati támogatásból kétnapos kommunikációs és helyzetkezelő tréninget szervezett 2018. november 5-én és 6-án az ilyen jellegű ügyekkel kapcsolatba kerülő rendőrök számára, amelyre a megye más kapitányságairól és a főkapitányságról érkező kollégák számára is részvételt biztosított. A tréning a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatóinak közreműködésével zajlott, és változatos, érdekes módszerekkel igyekezett segítséget adni a résztvevők számára a rendőri intézkedések kommunikációjának javításához, információkat a bántalmazottakkal való munka hatékonyabbá tételéhez.

A Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány évek óta pályázati támogatással járul hozzá a program célkitűzéseinek szakmai megvalósításához, a tréning sikeres lebonyolításában is kiemelt szerepe volt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.