Nyáron is fontos a megelőzés

2019. 06. 18., k - 12:32
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest megyei szakemberek Veresegyházon, egy családi napon várták prevenciós programokkal a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, valamint  Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai 2019. június 15-én egy Veresegyházon megrendezett családi nap keretében színes, prevenciós programokkal várták az érdeklődő családokat. 

A bűnmegelőzési szakemberek rögtönzött játékos bűnmegelőzési tanévzáró keretében érdekes és fontos témákkal fogadták a kicsiket és nagyokat. A kezdődő nyári szünet, a vakáció idején előforduló veszélyhelyzetek elkerülése, a kábítószerek, az internet, a közösségi oldalak   biztonságos  használata és a szabad vizek veszélyei  témákban hívták fel a gyerekek figyelmét a legfontosabb szabályokra, játékos totók, tesztek és interaktív programok keretében.

A  felnőttek   -  a nyaralás idején -  őrizetlenül hagyott otthonok, valamint  gépkocsijaik biztonságáról hallhattak vagyonvédelmi tanácsokat.

A programot a Gödöllői Rendőrkapitányság kutyás bemutatója ​színesítette.

Az ORFK által a nyári szünidő biztonságos eltöltése témakörében kiadott közlemény IDE kattintva olvasható.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Dabason

A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 16-án a dabasi Gyóni Géza Általános Iskola és a Szent János Katolikus Általános Iskola tanulói részére tartottak pályaorientációs napot.

 

Közös életet ígért, milliókat kért

Megismerkedésükkor munkát kínált egy szarvasi nő egy kecskeméti férfinak, majd azt mondta neki, hogy össze akar költözni vele, csak fel kell újítani azt a házat, amiben lakni fognak. Így vette rá arra, hogy közel 3 millió forintot adjon neki.

 

Keressük Demeter Zoltánt

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 31 éves, sátoraljaújhelyi férfi eltűnése ügyében.

 

Ittasság a gyanú

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 28 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 41. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Nyomokból olvastak

Szeptember 26-án valószínűleg a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek bűnügyi technikai osztály kutyavezetői alosztályának dunakeszi objektuma volt a legkevésbé áhított hely a törvény elől bujkálni szándékozók számára.

 

Drogériából loptak, keressük őket

A székesfehérvári rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt keresik a fényképfelvételeken látható ismeretlen elkövetőket.