Országos döntőn hetvenkedtek a szerencsi hatvanasok

2019. 09. 19., cs - 14:05
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Az időseknek szóló bűnmegelőzési vetélkedő országos döntőjét rendezték meg Zalaegerszegen.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával az országos döntőt idén 2019. szeptember 17-én és szeptember 18-án tartották meg Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Borsod-Abaúj-Zemplén megyét a Szerencsi Rendőrkapitányság területéről érkező négyfős csapat képviselte, akik az előkelő negyedik helyezést szerezték meg.

A versenyen tizenkilenc megye és a Budapesti Rendőr-főkapitányság résztvevői mérték össze tudásukat, ahol nyugdíjas klubok, baráti körök játékos feladatokban, szituációs gyakorlatokban szerepeltek. A Hetvenkedő Hatvanasok bűnmegelőzési vetélkedő országos döntője Csongrád megye csapatának győzelmével zárult, a második helyen Zala megye, míg a harmadik helyen Nógrád megye csapata végzett.

A program elsődleges célja, hogy az idősek a legfontosabb, tipikus bűncselekményi veszélyhelyzetek kapcsán olyan válaszokat, ajánlásokat kapjanak, melyek betartásával jó eséllyel elkerülhetik azokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a cipőrablók

Őrizetben van már az a páros, akik Ózdon bántalmaztak egy domaházai férfit, majd elvették készpénzét és cipőjét.

 

Felmerült az ittasság gyanúja

Az ajka-padragkúti baleset feltételezett okozójánál pozitív értéket jelzett az alkoholteszter. Rajta kívül további 14 sofőrrel szemben intézkedtek ittasság gyanúja miatt a Veszprém megyei rendőrök az elmúlt 48 órában, kettő közülük balesetezett.

 

Lezárt akta: Megverte az élettárást

A hajdú-bihari rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint úgy megverte az élettársát, hogy a nő életveszélyes sérüléseket szenvedett.

 

Rendőrkézen a rabló

Egy idős férfi pénzét vette el a nő, akit rövid időn belül elfogtak a salgótarjáni nyomozók.