Ovi-Zsaru foglalkozások Várpalotán

2018. 11. 09., p - 12:14
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Óvodás korú gyermekek részére tartottak bűnmegelőzési előadásokat a várpalotai rendőrök.

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai 2018. november 8-án és 9-én a helyi Bartos Sándor Óvoda és a Kölyökvár Tagóvoda nagycsoportos növendékeit látogatták meg az Ovi-Zsaru program keretein belül. Az előadás célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése és annak elősegítése volt, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőröktől. A program során a gyerekek megismerték az egyenruhát, annak kiegészítő és kötelező tartozékait, valamint közösen beszélgettek olyan szabályokról, melyeket az óvodás korú gyerekeknek már tudniuk kell. Javasolták nekik többek között, hogy ne álljanak szóba idegenekkel, ne üljenek be ismeretlen személyek autójába és ne is fogadjanak el tőlük semmit. A foglalkozáson a gyerekek köszönthették Rendőr Robit, Rosszcsont Ricsit és Rosszcsont Rozit, a program bábfiguráit. A rendezvény végén az előadó minden óvodásnak prevenciós témájú matricákat ajándékozott.

A várpalotai rendőrök az alábbiakra hívják fel az óvódás korú gyermekek szüleinek figyelmét:

- Magyarázzák el gyermekeiknek, hogy ki az idegen személy számukra!

- Beszélgessenek gyermekeikkel arról, hogy idegenekkel ne álljanak szóba és ne fogadjanak el tőlük semmit!

- Tanítsák meg gyermekeiket arra, ha közterületen, üzletekben, bevásárlóközpontokban, rendezvényeken eltávolodnak vagy leszakadnak a szülőktől, mindenképpen tudják az adataikat, és azt is, hogy kérjék megbízható felnőtt – biztonsági szolgálat, rendőr, mentő, tűzoltó – segítségét!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.