Ovi-Zsaru Nyíregyházán

2021. 09. 18., szo - 08:04
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése.

Az Eszterlánc Északi Óvoda Gyermekmosoly Tagintézmény és a Tündérkert Keleti Óvoda Kikelet Tagintézmény óvodában 2021. szeptember 16-án újra elindult az Ovi-Zsaru bűnmegelőzési prevenciós program.

A főként a nagycsoportos korosztály számára kidolgozott bűn - és baleset-megelőzési témájú program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőrtől.

Az első bemutatkozó foglalkozáson Kormosné Balogh Bernadett r. őrnagy és Prekupné Potor Hajnalka r. főtörzsőrmester az ismerkedés általános szabályairól, és a helyes közlekedésről beszélt az óvodásoknak.  Az interaktív foglakozásra a három Ovi-Zsaru báb, Rendőr Robi, Rosszcsont Ricsi és Rosszcsont Rozi is elkísérte a rendőröket. A kéz-bábok segítségével ugyanis a gyermekek sokszor jobban megnyílnak a foglakozást vezető rendőr előtt. 

Néhány jó tanács óvodások számára:

  • Idegentől ne fogadj el semmit, ne bízz bennük, velük ne menj sehova!
  • A szabályok betartása fontos a saját és társunk védelme érdekében!
  • Ne engedj be idegent a lakásba!
  • A testi épség megóvása érdekében ne játssz szúró-vágó eszközzel, különféle háztartási eszközökkel!
  • Kizárólag a kijelölt gyalogos átkelőhelyen kelj át az úttesten!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempész rendőrkézen

Egy okmányok nélküli, magát szerb állampolgárnak valló női sofőr akart 14 migránst Ausztriába juttatni.

 

Kettőt egy csapásra

A győri rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.

 

Újabb elfogás az M5 autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 58 éves szerb férfi ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Őrizetben a koszovói embercsempész

A 29 éves férfi öt illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton Bogyiszló térségében ellenőrizték.