Óvják kerékpárjaikat!

2018. 03. 08., cs - 09:34
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A kerékpár-tulajdonosok figyelmét kívánja felhívni a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság!

A kerékpárlopások – és a személygépkocsikhoz kötődő bűncselekmények – függetlenek az időjárási viszonyoktól.

A bűnelkövetőt a legritkább esetben tartja vissza a lopástól a havazás, az ónos eső, a tartós hideg. Az gyakran előfordul azonban, hogy a kétkerekűek tulajdonosai a zord időjárás elől mielőbb igyekeznek a jó meleg fűtött lakásba vagy akár üzletbe bejutni. Ilyenkor megfeledkeznek a kerékpárjuk biztonságos lezárásáról, amit a tolvaj kihasznál.

A rendőrség javasolja, hogy a tulajdonosok legalább a kerékpár értékének 10%-áért vásároljanak megfelelő eszközt a jármű lezárásához! Lehetőleg az üzletek előtt vagy közelében elhelyezett kerékpártárolókba helyezzék a lelakatolt kerékpárjukat. Ha tehetik, lakásuk vagy házuk zárt épületrészében tárolják a bicikliket!

 

Helytelen
Helytelen lakatolás
Helyes
Helyes lezárási mód


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.