Pályán a bűnmegelőzés

2018. 11. 08., cs - 12:27
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az autópályán elkövetett vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére hívták fel a magyar és a külföldi utazók figyelmét.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetséggel közösen szervezett figyelemfelhívó kampánynak a trükkös módszerrel elkövetett lopások megelőzése volt a célja, amelyet az M1 autópálya 119-es kilométerszelvényénél található Arrabona pihenőben tartottak meg 2018. november 7-én.

Az akció keretében a szakemberek felhívták az utazók figyelmét az esetleges veszélyekre, valamint információkat adtak a gyorsforgalmi utakon előforduló trükkös módszerrel elkövetett bűncselekmények jellemzőiről, és azok megelőzési lehetőségeiről.

1

A rendőrök olyan többnyelvű információs füzetet adtak át a közlekedők részére, amely a prevenció lehetőségeiről nyújt felvilágosítást.

A kiadványban is olvasható tanácsok közül a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat ajánlja az úton lévők figyelmébe:

  • Értékeit ne hagyja szem előtt az autóban, pénzét, okmányait tartsa magánál!
  • A túl segítőkész idegenekkel legyen bizalmatlan! Az autója központi zárjának használatával elkerülheti, hogy kívülről azt bárki felnyithassa!
  • A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárja le az ajtókat!
  • Ha többen utaznak, valaki mindig maradjon a gépkocsinál!
  • Pihenésre nagy forgalmú, kellően megvilágított parkolót használjon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.