Polgárok vagyonvédelmét elősegítő bűnmegelőzési program Nyírlugoson

2018. 10. 10., sze - 10:31
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az információs ponton bűnmegelőzési szakemberek adnak személyre szabott vagyonvédelmi tanácsokat az érdeklődőknek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály, valamint a Nyírlugosi Rendőrőrs munkatársai 2018. október 17-én 9-12 óráig Nyírlugoson a Szent Péter és Pál Görögkatolikus Általános Iskolában a „Polgárok vagyonvédelmét elősegítő” bűnmegelőzési programmal várják az érdeklődőket. A kijelölt információs ponton szakemberek adnak személyre szabott tanácsokat és ajánlásokat az állampolgárok vagyonbiztonságának növelése érdekében. Az országos kezdeményezésű kampánysorozat célja, hogy szakemberektől származó információk közreadásával a rendőrség segítse a közbiztonság növelését és javítsa az állampolgárok önvédelmi képességét. A megjelenteknek a helyszínen lehetőségük nyílik a „BikeSafe” program keretén belül kerékpárjaik ingyenes regisztrációjára.

 

A rendőrség vagyonvédelmi tanácsai:

  • Minden esetben tartsa zárva a kaput, bejárati ajtót, még akkor is, ha otthon tartózkodik!
  • Ne rejtse otthona kulcsait a bejárat közelébe, mert ezek a helyek az elkövetők előtt jól ismertek!
  • Alakítson ki lakókörnyezetével jó kapcsolatot, figyeljenek egymás lakhelyére!
  • Értékeiről készítsen házi leltárt, feltüntetve azok egyedi jellemzőit, azonosító számát.
  • Közösségi oldalakon soha ne posztolja ki, ha nyaralni indulnak, hiszen ez felkeltheti a bűnözők figyelmét!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két gyermeket rabolt ki, öt percen belül elfogták

Dunaújvárosban két tizenhárom éves fiútól vette el a náluk lévő értéktárgyaikat, majd megfenyegette őket az a helyi férfi, akit a részletes személyleírás alapján a rendőrök a bejelentést követően nyomban elfogtak, majd őrizetbe vettek.

 

Más útlevelével próbálkoztak

Embercsempészés miatt indult eljárás egy szerb-magyar kettős állampolgár ellen, aki két koszovói férfit próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Kitüntették

Hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként kapott belügyminiszteri elismerést Izsák László rendőr alezredes, a Tamási Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője.

 

Nem sikerült

A ház tulajdonosa nem messze ingatlanától feltartóztatta azt a nőt, aki lakásába surrant be, ahonnan ékszereket és egy pénztárcát lopott el Tolnán.