Police Coffee Bács-Kiskun megyében

2021. 06. 18., p - 15:00
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Folytatódik a bűnmegelőzési sorozat.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által Police Coffee néven indított országos bűnmegelőzési program 2021-ben is folytatódik Bács-Kiskun megyében. Első alkalommal 2021. június 18-án a megyeszékhely piaccsarnoka szolgált a bűnmegelőzési program helyszínéül.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakelőadója, Váróczi-Bakos Rita c. r. őrnagy és a Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési- és Áldozatvédelmi Alosztály főelőadója, Gyapjasné Szalai Andrea c. r. őrnagy a délelőtt folyamán kávéval fogadták az érdeklődő állampolgárokat. Kötetlen beszélgetés formájában adtak prevenciós információkat, tájékoztatást az állampolgárokat leginkább foglalkoztató bűnmegelőzési és közbiztonsági kérdésekről, témákról.

A bűnmegelőzési szakemberek hasznos, a nyári időszak vagyonvédelmét célzó aktuális tanácsokkal is szolgáltak a lakosságnak:           

  • A családi házban lakók a kerti munkák során ne feledkezzen meg az esetleges hívatlan látogató bejutása elleni óvintézkedésekről.
  • Amíg a kert hátsó végében dolgoznak, vagy ott pihennek, a nyitva hagyott kapun, ajtón ismeretlenek, vagy hívatlan „vendégek” gond nélkül bejuthatnak otthonukba, és észrevétlenül távozhatnak értékeikkel. 
  • Az utcai kapu, a lakás ajtaja, ablakai a fenti esetekben legyenek mindig bezárva!
  • Idegenekkel szemben – a kért segítség teljesítését megelőzően – legyenek óvatosak. Fontolják meg az esetleges segítségnyújtás módját: ne hagyják egyedül az ismeretlent.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy fiatal pár az elkövető

A 22 éves férfinak és 18 éves élettársának közel tucatnyi lopásért kell felelnie. A kecskeméti rendőrök a tegnapi napon elfogták és őrizetbe vették a duó mindkét tagját.

 

Embercsempész Csongrád-Csanád megyében

Embercsempészés miatt indult eljárás egy német tartózkodási engedéllyel rendelkező szír állampolgár ellen aki, négy illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.