Prevenció a Dunakeszi Feszten

2019. 09. 19., cs - 13:11
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A dunakeszi rendőrök bűn-és baleset-megelőzési tanácsokkal várták a programra látogatókat.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság munkatársai megelőzési programokkal várták a 2019. szeptember 13-a és 15-e között megrendezett Dunakeszi Fesztre látogatókat. A rendezvényen a prevenciós szakemberek a „Házhoz megyünk!” elnevezésű  bűnmegelőzési program keretében megelőzési tanácsokkal és szórólapokkal várták az érdeklődőket.  

"

A program első részében Nyisztor Andrea r. főtörzszászlós bűnmegelőzési előadó az időskorúakra veszélyt jelentő elkövetési magatartásokról és azok felismeréséről tartott előadást. Ezt követően Királyné Aftán Csilla r. törzszászlós a Dunakeszi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársa a biztonságos közlekedésre vonatkozó jó tanácsokat adott időskorúaknak és fiatalkorúaknak egyaránt.

"

"

Néhány jótanács a megelőzés érdekében, amit akkor is érdemes megfogadni, ha csak rövid időre hagyja őrizetlenül otthonát:

  • Zárja be a bejárati ajtót, ablakot ne hagyjon nyitva!
  • Kapcsolja be a riasztót és az egyéb biztonságtechnikai eszközöket!
  • Ellenőrizze, bezáródott-e a kapu, a garázsajtó, ha távirányítót használ, várja meg, míg teljesen becsukódnak a kapuk!
  • Értesítse a közelben lakó rokonait, vagy megbízható szomszédait, akár a helyi polgárőrséget, hogy hosszabb időre elutazik, de a közösségi oldalakon ennek ne adjon hangot semmiképpen!
  • Gondoskodjon a postaláda rendszeres kiürítéséről, akár megbízott útján is! 

Rendőri intézkedést igénylő esetben hívja a 112-es segélyhívó számot!

Amennyiben áldozattá vált, hívja az Áldozatsegítő Szolgálat éjjel-nappal ingyenesen elérhető 06-80-225-225 telefonszámát!

"

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Őrizetben a csányi támadók

Garázdaság és testi sértés bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást a Hatvani Rendőrkapitányság.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.