Prevenció a strandon

2020. 07. 02., cs - 14:53
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A pécsi fürdőzőket tanácsadással várják a megelőzési szakemberek.

A nyár beköszöntével az emberek örömmel veszik igénybe a strandok nyújtotta enyhülést, a pécsi fürdőt is sokan látogatják. A Pécsi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai a nyári idegenforgalmi idényben kiemelt figyelmet fordítanak a strandokra, így a pécsi Hullámfürdőben is vagyonvédelmi tanácsadással segítik majd az érdeklődőket. 

A megelőzési szakemberek a strand által szervezett többhetes úszótáborra is érdekes programokkal és hasznos tanácsokkal készülnek, amelyek során a nyár, valamint a drog és az internet veszélyeiről is beszélnek majd a táborozóknak.

A „Házhoz megyünk” program keretében hétvégente bűnmegelőzési standdal is találkozhatnak majd a fürdő területén. A strandolók a prevenciós ajánlások mellett a Mobil Bűnmegelőzési Centrum vagyonvédelmi- és biztonságtechnikai eszközeivel is megismerkedhetnek, amely során meggyőződhetnek többek között a zárak, valamint a riasztó- és kamerarendszerek hatékonyságáról is.

A strandlopások megelőzése érdekében fogadják meg a Pécsi Rendőrkapitányság tanácsait! Értékes tárgyakat (például telefon, tablet, nagyobb összegű készpénz) ne vigyenek magukkal a strandolás alkalmával! Amennyiben mégis szükséges, értékeiket tegyék a strandok értékmegőrzőibe! Ha elmennek úszni, fürdőzni, ne hagyják őrizetlenül táskáikat, a csomagokra felváltva vigyázzanak!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnának, kérjük, azonnal hívják a 107-es, vagy 112-es központi segélyhívó számot!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szeged külterületén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 5 migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértők Ásotthalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 21 migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Baleset az M7-es autópályán

Pázmánd térségében, a Balaton felé vezető oldalon két gépjármű ütközött össze, ezért lassú haladásra és torlódásra számítsanak a gépkocsivezetők!