Prevenció és toborzás Kapuváron

2018. 02. 11., v - 07:46
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy kapuvári fesztiválon szólították meg a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei a vagyonbiztonságuk megőrzése iránt érdeklődőket. A programon a megyei rendőr-főkapitányság toborzói is részt vettek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kapuvári Rendőrkapitányság prevenciós szakemberei 2018. február 10-én a rendőrség „A polgárok vagyonvédelmét elősegítő bűnmegelőzési program” keretében tartottak vagyonvédelmi tanácsadást Kapuváron a IV. Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon. A rendezvényen a megyei rendőr-főkapitányság toborzótisztje is megjelent és a rendőri hivatás iránt érdeklődők kérdéseire válaszolt.

A bűnmegelőzési program célja az volt, hogy felhívja a lakosság figyelmét a trükkös lopások, lakásbetörések, idősek sérelmére elkövetett csalások megelőzésére.

A helyszínen vagyonvédelmi eszközökből összeállított bemutató során bűnmegelőzési tanácsokat kaphattak az érdeklődők.

A szakemberek többek között az alábbiakra hívták fel a lakosság figyelmét:

  • Otthonának ajtaját, ablakait gondosan zárja, rövid időre se hagyja nyitva, még akkor sem, ha otthon (kertben, udvaron) tartózkodik!
  • Bejárati ajtajára szereltessen biztonsági zárakat, láncot, kémlelőnyílást, amelyeket minden esetben használjon is! Ha teheti, a mechanikai védelem mellé kérje a vagyonvédelmi cégek elektronikus őrzését (riasztó, távfelügyelet) is!
  • Legyen jó viszonyban szomszédjaival, ha Ön is figyelmet szentel nekik, ők is jobban fognak figyelni, ha segítségre volna szüksége!
  • Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának „megbízásából” kéri azt Öntől!
  • Ha díjbeszedő, egyéb hivatalosnak tűnő idegenek érkeznek hozzánk, kérjünk tőlük igazolványt!
  • Ne tartson otthon nagyobb mennyiségű készpénzt, tegye inkább bankba, vagy takarékba!


1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szeméremsértő

A berettyóújfalui rendőrök befejezték a nyomozást a 41 éves férfival szemben.

 

Lefoglalt fegyverek

Több lőfegyvert foglalt le egy miskolci férfitól a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével közösen végrehajtott akciójában.