Prevenció Kisújszálláson

2019. 11. 21., cs - 15:04
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A kábítószerek káros hatásairól és a család fontos szerepéről tartottak előadást diákoknak és pedagógusoknak Kisújszálláson.

A Karcagi Rendőrkapitányság a Kisújszállási Roma Nemzetiségi Önkormányzattal és a Kátai Gábor Kórház Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központtal (EFI-LEK)  bűnmegelőzési programot szervezett hátrányos helyzetű fiataloknak. A rendezvényen a város általános és középiskoláiból mintegy 70 diák és 6 pedagógus vett részt.

A kisújszállási Innovációs Oktatási Közösségi Központban 2019. november 18-án megtartott előadáson Faar Nóra Veronika, az EFI-LEK Iroda vezetője az „Egészséges szexualitás, tudatmódosító szerek hatása a szexuális életünkre, egészségünkre” címmel a kábítószerek káros hatásairól beszélt a résztvevőknek. Hangsúlyozta, hogy a „szerekkel való kapcsolat” nem csak az egészségünkre lehet káros, hanem az egész életünket „megváltoztatja” úgy, hogy a változás folyamatába mi magunk már nem tudunk beleszólni.

A Karcagi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Fekete András rendőr főtörzszászlós a „Szülők és a család a Rendőrség kiemelt partnerei a kábítószer bűnözés megelőzésében” című program keretén belül filmvetítésekkel, interaktív beszélgetésekkel színesítette az előadást. A szakember beszélt a gyermeknevelés során alkalmazott következetességről, a szülői minta fontosságáról, a szerek használatával, kipróbálásával kapcsolatos „nem” kimondásáról, a dizájnerdrogok veszélyeiről, és a kábítószerekkel, valamint a pszichoaktív szerekkel kapcsolatos büntetőjogi következményekről is.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mindenét elvették

A rendőrök őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását annak a három siklósi lakosnak, akik egy 80 éves nőt akaratában, mozgásában korlátoztak, és felélték a vagyonát.