Prevenciós előadás a prostitúció és az emberkereskedelem veszélyeiről

2019. 06. 07., p - 12:27
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Győrszentivánon, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ adott otthont 2019. június 6-án, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében megrendezett Kiállok érted című rendezvénynek.

A program a Norvég Civil Támogatási Alap gondozásában indult el 2015-ben, a Névtelen Utak Alapítvány, a Bohócok a Láthatáron és a K. V. Társulat közreműködésével.

A rendezvény célja a Győr-Moson-Sopron megyei gyermekotthonok lakóinak és a velük foglalkozó szakemberek figyelmének felhívása a prostitúció és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire. A gyermekek számára drámafoglalkozás, a szakemberek részére kerekasztal beszélgetések nyújtottak lehetőséget a probléma mélyebb megismerésére, elemzésére.

A résztvevők, dr. Ambrus Zoltán rendőr alezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetőjének előadását követően, a Bohócok a Láthatáron színtársulat előadásában tekinthették meg, a Kiállok érted című darabot. A színdarab a szeretethiányról, a szegénységről és az ezekből fakadó kiszolgáltatottságról mesélt a gyermekotthonok lakóinak. A gyermekek a darab megtekintése után csoportfoglalkozás keretében beszélhették meg a színdarab tanulságait és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeit.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei az alábbi tanácsokat adták a fiataloknak:

- Gyanakodj, ha egy külföldi munka hirdetésében „könnyű” vagy „erotikus” munkát ígérnek, nem elvárás sem a nyelvtudás, sem a szaktudás, vagy ha elérhetőségként csupán egy mobiltelefonszámot vagy jeligét adnak meg!

- Irataidat ne add át senkinek sem!

– Ha irataid, telefonod mégis elvették, fogva tartanak, vagy prostitúcióra kényszerítenek, minden körülmények között jogod van a segítséghez és a védelemhez. Még akkor is, ha akaratodon kívül kisebb bűncselekményekbe keveredtél, vagy ezekre kényszerítettek. Azonnal lépj kapcsolatba a rendőrséggel, vagy külföldön a magyar nagykövetséggel!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.