Prevenciós előadás a prostitúció és az emberkereskedelem veszélyeiről

2019. 06. 07., p - 12:27
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Győrszentivánon, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ adott otthont 2019. június 6-án, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében megrendezett Kiállok érted című rendezvénynek.

A program a Norvég Civil Támogatási Alap gondozásában indult el 2015-ben, a Névtelen Utak Alapítvány, a Bohócok a Láthatáron és a K. V. Társulat közreműködésével.

A rendezvény célja a Győr-Moson-Sopron megyei gyermekotthonok lakóinak és a velük foglalkozó szakemberek figyelmének felhívása a prostitúció és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire. A gyermekek számára drámafoglalkozás, a szakemberek részére kerekasztal beszélgetések nyújtottak lehetőséget a probléma mélyebb megismerésére, elemzésére.

A résztvevők, dr. Ambrus Zoltán rendőr alezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetőjének előadását követően, a Bohócok a Láthatáron színtársulat előadásában tekinthették meg, a Kiállok érted című darabot. A színdarab a szeretethiányról, a szegénységről és az ezekből fakadó kiszolgáltatottságról mesélt a gyermekotthonok lakóinak. A gyermekek a darab megtekintése után csoportfoglalkozás keretében beszélhették meg a színdarab tanulságait és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeit.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei az alábbi tanácsokat adták a fiataloknak:

- Gyanakodj, ha egy külföldi munka hirdetésében „könnyű” vagy „erotikus” munkát ígérnek, nem elvárás sem a nyelvtudás, sem a szaktudás, vagy ha elérhetőségként csupán egy mobiltelefonszámot vagy jeligét adnak meg!

- Irataidat ne add át senkinek sem!

– Ha irataid, telefonod mégis elvették, fogva tartanak, vagy prostitúcióra kényszerítenek, minden körülmények között jogod van a segítséghez és a védelemhez. Még akkor is, ha akaratodon kívül kisebb bűncselekményekbe keveredtél, vagy ezekre kényszerítettek. Azonnal lépj kapcsolatba a rendőrséggel, vagy külföldön a magyar nagykövetséggel!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Busz ajtaját rongálta meg

A terézvárosi rendőrök keresik azt a férfit, aki annyira megrongálta egy busz ajtaját, hogy annak üvege betört.

 

Elütötték, ittas volt

Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi, akit egy autós ütött el Mezőberényben. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy hátulról nekiütközött a biciklisnek. A kerékpárral közlekedő férfi pedig ittas volt. A rendőrség a baleset vizsgálatát befejezte.

 

Óvjuk a kérészek táncát!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai plakátokkal hívják fel a figyelmet a kérészek védelmére.

 

Fokozott ellenőrzés Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területére.

 

Nyárra készen

A nyári szezonban legnagyobb tavaink kapcsán fokozottan érdekelt dunántúli megyék zsarui a tavasz utolsó előtti napján hivatalosan is beszámoltak felkészülésükről.

 

Kórházban segítettek

Gyógyuló gyerekeknek vittek ajándékot a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának munkatársai.

 

Maratonfutás a határrendészet népszerűsítéséért

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) Humánigazgatási Szolgálatának munkatársai is részt vettek a hétvégén megrendezett II. Szeged Maratonon. A cél a határrendész szakma népszerűsítése volt.