Prevenciós előadás Csornán

2018. 06. 20., sze - 07:48
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kábítószer-ellenes világnap kapcsán a Csornai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója prevenciós előadást tartott egy helyi középiskolában.

A Csornai Rendőrkapitányság prevenciós szakembere 2018. június 19-én a csornai Hunyadi János Középiskolában tartott előadást rendvédelmi szakos hallgatóknak. A bűnmegelőzési nap során a diákok interaktív előadások keretében szemléltető példákkal és prevenciós kisfilmek segítségével ismerkedhettek meg a korosztályukat leggyakrabban érintő bűncselekmények felismerésének és az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeivel.  

A diákok tájékoztatást kaphattak a drogokról, az alkohol, a dohányzás és a kábítószer-fogyasztás káros hatásairól.

Az előadó kiemelte a drogfogyasztás és az áldozattá válás összefüggéseit, valamint a helyes kortárs kapcsolatok megválasztásának fontosságát és a szabadidő hasznos eltöltésének szerepét is.

A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988 óta tartják meg június 26-án világszerte. Magyarországon 1997 óta tartják hivatalosan a Kábítószer-ellenes napot.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Motorozzunk felelősséggel

A tavaszias időjárás beköszöntével egyre többen veszik elő a motorkerékpárokat. Már az első hétvégén történt sérüléses baleset Tolnában.