Prevenciós nap egy csornai iskolában

2021. 09. 18., szo - 05:38
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök bűnmegelőzési foglalkozás keretében hívták fel a diákok figyelmét a korosztályukat fenyegető vészhelyzetek elkerülésének lehetőségeire.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály és a Csornai Rendőrkapitányság prevenciós munkatársai 2021. szeptember 17-én a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Általános Iskola és Óvodában megtartott prevenciós napon szólították meg a nebulókat.

A bűnmegelőzési szakemberek a jó és a rossz közötti különbségekről, a mindennapi élet szabályainak fontosságáról beszélgettek a gyermekekkel, akiknek lehetősége nyílt arra is, hogy játékos formában ismerkedjenek meg a rendőrök munkájával. A diákok kipróbálhatták a részeg szemüveg segítségével az alkohol érzékszervekre gyakorolt hatását, miközben az előadók a legális és illegális drogok fogyasztásának negatív következményeire hívták fel a figyelmüket. A rendezvény keretében a résztvevők kerékpárjukat is regisztráltathatták az országos BikeSafe adatbázisba.

..

A rendőrök a regisztráció mellett az alábbi tanácsokra hívták fel a tanárok és diákok figyelmét:

  • Ne hagyja egy pillanatra sem lezáratlanul a kerékpárját!
  • Használjon két minőségi zárat (U-lakat, colstock zár)!
  • A lezárásra kiszemelt tárgy legyen legalább olyan erős, mint maga a lakat!
  • Jól látható, forgalmas helyen - ahol van térfigyelő kamera - ott, annak látószögében zárja le a kerékpárt!
  •  Soha ne próbálják ki a különböző kábítószereket, tudatmódosító anyagokat, mert hatásuk kiszámíthatatlan, és könnyebben válhatnak áldozattá és elkövetővé is, emellett magában hordozza a függőség kialakulásának veszélyét!
  • Mindig olyan társasággal menjenek szórakozni, amelynek tagjaiban megbíznak!
  • Ne hagyják őrizetlenül poharukat, nehogy valamilyen kábító hatású anyagot tegyenek bele!
  • Mondjanak nemet, ha valamilyen tiltott szerrel kínálják őket!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Frontális ütközés

Két autó karambolozott Sajópüspöki és Bánréve között. A balesettel érintett útszakaszt a rendőrség teljes terjedelmében lezárta.