„Re-Akció” Zalaegerszegen

2019. 03. 28., cs - 13:53
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az országos interaktív bűnmegelőzési program elsődleges célcsoportja a fiatalok voltak, de a pedagógusok számára is hasznos ismeretanyagot adtak át a szakemberek.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának közös szervezésében került sor annak az országos interaktív bűnmegelőzési programnak a megrendezésére, amelynek 2019. március 28-án a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája adott otthont.

A „Re-Akció” elnevezéssel meghirdetett program több célcsoportot megszólítva, a tapasztalatcserére építve adja át azokat a prevenciós ismereteket, amelyek a fiatalok segítségére lehetnek egy veszélyhelyzet esetén. Célja a bűnmegelőzéssel kapcsolatos ismeretanyagok elmélyítése, a cselekvőképes tudás formálása, valamint az iskolai erőszak és az egymás közötti agresszió csökkentése. A program épít a pozitív attitűd kialakítására, a gyermekvédelmi rendszer kiépítésére, a kapcsolati háló kialakítására, továbbá a szülők és a pedagógusok részére történő hatékony ismeretek átadására.

Az oktatási intézmény területén, több helyszínen folytak a foglalkozások. A tantermekben kaptak helyet a különböző prevenciós előadások, amelyeknek témái között szerepeltek az internet veszélyei, az elsősegélynyújtás, a börtönvilág és a konfliktuskezelés. A fiatalok az iskola udvarán intézkedéstaktikai-, önvédelmi- és kutyás bemutatót, valamint szituációs gyakorlatokat tekinthettek meg. A diákok megtapasztalhatták azt is, hogy egy előre beállított baleseti helyszínen miként működik együtt a rendőrség a társszervekkel.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész

Egy cseh állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében, aki a gyanú szerint két határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

 

Együttműködési megállapodás

A Körmendi Rendészeti Szakgimnázium és több, Komárom-Esztergom megyében működő oktatási intézmény vezetője együttműködési megállapodást kötött, aminek aláírására a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság adott otthont.

 

Megszakították a sorozatot

Öt hétvégi házat tört fel Nyergesújfalun az a 33 éves férfi, akit az esztergomi rendőrök elfogtak, a bíróság pedig letartóztatott.