Rendőrök és polgárőrök a piacon

2020. 02. 18., k - 13:56
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai a polgárőrökkel közösen adtak vagyonvédelmi tanácsokat az állampolgároknak.

A Tapolcai Rendőrkapitányság Piac Mustra elnevezésű bűnmegelőzési programjának első állomása a helyi piac volt 2020. február 18-án délelőtt. Az új kezdeményezés célja, hogy a városok és a kisebb települések piacain a rendőrség és a polgárőrség munkatársai tájékoztassák mind a vásárlókat, mind az eladókat az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről. Felhívták a figyelmüket többek között arra, hogy ne tartsák a pénztárcáikat könnyen elérhető helyeken, táskák, szatyrok, pultok tetején és a kabátok külső zsebeiben. Javasolták, hogy lehetőleg csak annyi készpénzt vigyenek a bevásárlásokra, amennyit feltétlenül muszáj, és csomagjaikat soha ne hagyják felügyelet nélkül. Kihangsúlyozták, hogy amennyiben gépjárművel érkeznek, azokat a parkolókban hagyva mindig zárják be és csomagokat, értékeket ne hagyjanak azokban látható helyen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.