„Sherlock Junior” Siklóson

2018. 10. 11., cs - 16:06
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnügyi vetélkedőn mérték össze tudásukat az általános iskolás tanulók.

A Siklósi Rendőrkapitányság 2018. október 10-én és 11-én immár második alkalommal rendezte meg a „Sherlock Junior” játékos bűnügyi vetélkedőt a rendőrkapitányság illetékességi területén lévő általános iskolák nyolcadik osztályos tanulói részére.

A meghívott általános iskolák tanulói négy fős csapatokban érkeztek a vetélkedőre, ahol egy előre kitalált bűnügyet kellett időre megoldaniuk. A bejelentéstől az elkövető elfogásáig egymásra épülő feladatokat úgy dolgozták ki a szervezők, hogy azok a 13-14 éves gyermekek részére is érthetők legyenek, és gondolkodásra késztessék őket.

A program során Oletics Károly rendőr alezredes tartott eligazítást a tanulóknak, majd a rendőrök a bűncselekmény felderítéséhez szükséges elméleti instrukciókkal látták el a versenyzőket. Keresztes Viktória rendőr főhadnagy a kábítószer-fogyasztás következményeiről, Putnoki Balázs rendőr százados a nyomozás alapjairól és a kutatás végrehajtásáról, Konyhás László rendőr alezredes pedig a tanúkihallgatásról tartott előadást a résztvevőknek.

A gyakorlati feladatokra is felkészítették a versenyzőket, amely során Fülöp Ákos rendőr főtörzszászlós a helyszíni nyomkutatás, nyomrögzítés rejtelmeibe vezette be a diákokat, míg az elkövető elfogását és megbilincselését Péter Sándor rendőr törzszászlós, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály intézkedéstaktikai instruktora mutatta be a csapatoknak.

A két napos versengés első napján a siklósi, a másodikon pedig a környező általános iskolák tanulói mérték össze ügyességüket. Az első napi versenyből a Kanizsai Dorottya Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata került ki győztesen, a Batthyány Kázmér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata második, a Sztárai Mihály Református Általános Iskola csapata pedig harmadik helyezést ért el.  A második napon az első helyezést elérő Beremendi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapatát másodikként a Magyarmecskei Általános Iskola csapata követte, a dobogó harmadik fokára pedig az Egyházasharaszti Körzeti Általános Iskola csapata állhatott fel.

A rendezvény idén is nagy sikert aratott, és az elismerő visszajelzésekre tekintettel a Siklósi Rendőrkapitányság a következő évben is tervezi a „Sherlock Junior” vetélkedő megrendezését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem sikerült

A ház tulajdonosa nem messze ingatlanától feltartóztatta azt a nőt, aki lakásába surrant be, ahonnan ékszereket és egy pénztárcát lopott el Tolnán.

 

A füle sérült

Befejezték az eljárást a rendőrök egy 50 éves bárnai férfival szemben, aki ismerősét bántalmazta.