Strandrendőrség Szigetváron

2019. 07. 10., sze - 12:40
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A közbiztonsági és bűnmegelőzési program a Szigetvárra érkező turisták, valamint a gyógyfürdőben pihenő és strandoló vendégek biztonságát szolgálja.

A szigetvári rendőrök júliusban és augusztusban kerékpárral is járőrőznek hétvégente a város főbb turisztikai helyszínein. A „strandrendőrség” program keretein belül a rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere rendszeresen szervez prevenciós őrjáratot közösségi szolgálatot ellátó diákokkal a nagyobb forgalmú parkolókban, és a gyógyfürdő területén is. A „Nincs érték az autóban” elnevezésű akcióval 2019. július 9-én arra hívták fel a gépkocsitulajdonosok figyelmét, hogy az alkalmi lopások, és a gépkocsifeltörések is megelőzhetők.

 

A nyaralás nem csak kellemes élményeket tartogathat a pihenni vágyóknak, a tolvajok kihasználhatják az óvatlanságot.

A megelőzés érdekében azt ajánljuk, hogy a gépjárműveket őrzött parkolóban vagy parkolásra kijelölt helyen állítsák le! Zárják le az autót, ne hagyjanak értéket sem az utastérben, sem a csomagtartóban!

Soha ne hagyják őrizetlenül értékeiket! Kirándulásokra, strandokra csak a legszükségesebb dolgokat vigyék magukkal, az értékes vagyontárgyakat hagyják otthon!

A strandok, fürdők területén helyezzék biztonságba értékeiket, lehetőség szerint vegyék igénybe az értékmegőrzőt!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés Kecskeméten

A megyeszékhelyen szolgálatot teljesítő járőrök is közreműködtek a férfi életének megmentésében.

 

Ruhákat rabolt

A Kalocsai Rendőrkapitányságon őrizetbe vették a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy fiatal nőt.