„Szakmák éjszakája” Szolnokon

2019. 04. 15., h - 15:31
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Különleges bűnmegelőzési programmal várták az érdeklődőket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai 2019. április 12-én a „Szakmák éjszakáján” Szolnokon.

Az előző évekhez hasonlóan, idén is megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája szombat este. A megyei rendőr-főkapitányság prevenciós szakemberei saját standdal, valamint bűnmegelőzési előadásokkal várták az érdeklődőket. Tájékoztatást kaptak a fiatalok a vagyonvédelemről, az internet veszélyeiről, valamint az iskolai és családon belüli erőszak kezelésének lehetőségeiről is.

A bűnügyi technika eszközei mellett a rendőrség fegyverzeti felszereléseivel is megismerkedhettek a tanulók.

A rendőri hivatás iránt elkötelezettek pedig hasznos információkat, tájékoztatást kaptak a rendőrség toborzó pontján, ahol a személyes információk mellett különböző kiadványokkal is segítették a pályaválasztást.

A késő estig tartó programon több százan találkozhattak Robot Robival, illetve a fiatalok kipróbálhatták a virtuális valóság szemüveget is.

k

 

 

k

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrnapra készülve

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai immár kilencedszer „szállják meg” a Városligetet az Országos Rendőr- és Tűzoltónap alkalmából április 27-én. Látványos bemutatókkal, koncertekkel és a gyerekeknek szóló programokkal várnak minden érdeklődőt.

 

Közlekedik a család

Idén is értékes nyeremények várnak a Közlekedik a család vetélkedő országos döntőjén részt vevő húsz családra.

 

Cél a megelőzés

A szabályosan közlekedők csokoládét és láthatósági eszközöket kaptak a kaposvári rendőröktől.

 

Húsvéti határforgalom Csongrád megyében

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és szomszédos országok társszerveivel együttműködve felkészült a húsvéti ünnepek miatti jelentős forgalom kezelésére.