Szakmák éjszakáján

2018. 04. 14., szo - 08:30
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési szakemberek bemutatkoztak Szolnokon, a „Szakmák éjszakáján”.

Idén a „Szakmák éjszakáját” 2018. április 13-án 18 órától 22 óráig rendezték meg Szolnokon, amelyre több szakma képviselői mellett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is meghívást kaptak.

A továbbtanulás iránt érdeklődő diákok a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési sátránál tájékoztatókat hallgathattak meg a vagyonvédelem, az internet veszélyei, az ATM-es csalások megelőzési lehetőségei mellett, az iskolai és családon belüli erőszak kezelésének lehetőségeiről is. A rendőrök „civil” gépkocsiján ez alkalommal láthatták először az érdeklődők azokat az autómágneseket, amelyek különféle bűnmegelőzési felhívásokat tartalmaznak - plakát formájában - és amelyeket a gépkocsi karosszériáján elhelyezve tekinthettek meg.

A bűnügyi technika eszközei mellett a rendőrség fegyverzeti felszereléseivel is megismerkedhettek a tanulók. Az érdeklődők pontos tájékoztatást kaptak a rendőrré válás feltételeiről, a határvadász-képzésről, az ilyen irányú továbbtanulás lehetőségeiről is.

Mint minden hasonló rendezvényen, itt is nagy sikere volt az úgynevezett „részeg szemüveg”-nek, amelyet felvéve megtapasztalhatták a diákok, hogy mennyire rosszul látja, mennyire nem érzékeli a „világot” egy ittas ember.

A bűnmegelőzési témájú kisfilmek mellett nagy érdeklődés mutatkozott a bevetési rendőrmakett iránt, amellyel sokan fotót is készítettek magukról.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.