Szakmák éjszakáján

2018. 04. 14., szo - 08:30
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési szakemberek bemutatkoztak Szolnokon, a „Szakmák éjszakáján”.

Idén a „Szakmák éjszakáját” 2018. április 13-án 18 órától 22 óráig rendezték meg Szolnokon, amelyre több szakma képviselői mellett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is meghívást kaptak.

A továbbtanulás iránt érdeklődő diákok a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési sátránál tájékoztatókat hallgathattak meg a vagyonvédelem, az internet veszélyei, az ATM-es csalások megelőzési lehetőségei mellett, az iskolai és családon belüli erőszak kezelésének lehetőségeiről is. A rendőrök „civil” gépkocsiján ez alkalommal láthatták először az érdeklődők azokat az autómágneseket, amelyek különféle bűnmegelőzési felhívásokat tartalmaznak - plakát formájában - és amelyeket a gépkocsi karosszériáján elhelyezve tekinthettek meg.

A bűnügyi technika eszközei mellett a rendőrség fegyverzeti felszereléseivel is megismerkedhettek a tanulók. Az érdeklődők pontos tájékoztatást kaptak a rendőrré válás feltételeiről, a határvadász-képzésről, az ilyen irányú továbbtanulás lehetőségeiről is.

Mint minden hasonló rendezvényen, itt is nagy sikere volt az úgynevezett „részeg szemüveg”-nek, amelyet felvéve megtapasztalhatták a diákok, hogy mennyire rosszul látja, mennyire nem érzékeli a „világot” egy ittas ember.

A bűnmegelőzési témájú kisfilmek mellett nagy érdeklődés mutatkozott a bevetési rendőrmakett iránt, amellyel sokan fotót is készítettek magukról.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárták a nyomozást

Egy 77 éves férfi lőszereket tartott magánál engedély nélkül Balassagyarmaton.

 

Telefont rabolt

A rendőrök néhány órán belül elfogták azt a fiatalkorút, aki Miskolcon erőszakkal elvette egy gyermek mobiltelefonját.