Szemléletes prevenció

2019. 02. 14., cs - 09:25
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök és a polgárőrök újfajta – a vagyon elleni bűncselekményeket ábrázoló rajzokkal ellátott – szórólapokat helyeztek ki az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszának pihenőhelyein.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály prevenciós szakemberei, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetséggel közösen szerveztek bűnmegelőzési akciót a trükkös lopások megelőzése érdekében az M1-es autópálya lébényi pihenőhelyén 2019. február 13-án délelőtt. Az akció célja az volt, hogy felhívják az utazók figyelmét az autópályákon és a pihenőhelyeken előforduló veszélyhelyzetekre. Ennek érdekében többnyelvű, és a leggyakrabban előforduló vagyon elleni bűncselekményeket ábrázoló rajzokkal ellátott ismertetőt helyeztek ki a parkolóba, valamint az itt megálló autósok részére szórólapokat adtak át. A szórólapon a közlekedők információkat kaphattak a gyorsforgalmi utakon előforduló trükkös módszerrel elkövetett bűncselekményekről, és azok megelőzésének lehetőségeiről.

A szakemberek óvatosságra és odafigyelésre hívták fel a turisták figyelmét arra, miként kerülhetik el, hogy feltörjék autójukat, vagy meglopják őket!

  • Ennek érdekében fogadják meg, hogy úgy rendezzék el csomagjaikat, hogy közben ne adjanak esélyt a tolvajoknak arra, hogy kifigyelhessék, milyen értékek vannak a csomagtartóban!
  • Értékeit ne hagyja szem előtt a járművében, pénzét, okmányait mindig vigye magával!
  • A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárja le az ajtókat!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Szembeszálltak a lángokkal

Két győrújbaráti körzeti megbízott akadályozta meg a tűz továbbterjedését a tűzoltók megérkezéséig.

 

Autókat tört fel, elfogták

A veszprémi rendőrök negyedórán belül elfogták azt az ózdi férfit, aki két parkoló gépkocsiból is lopni akart.

 

Mellkason szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a lajosmizsei gyanúsítottat.

 

Balra kanyarodásból balesetek

Két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében. A balesetekben hárman sérültek meg, két járművezető súlyosan, egy utas pedig könnyeben.