"Szemünk fénye" Jászárokszálláson

2018. 12. 11., k - 11:38
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Tovább folytatódott a Jászberényi Rendőrkapitányság és a Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórum gyermekeknek és fiataloknak szóló megelőzési rendezvénye a Jászságban.

A Jászberényi Rendőrkapitányság Megelőzési és Tanácsadási Konferencia sorozaton belül a Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal az idei évben is megtartotta a "Szemünk fénye" gyermekeknek szóló programját 2018. december 10-én Jászárokszálláson.

A rendőrségi szakemberek több témában tartottak előadásokat az alsó és felső tagozatos diákok számára, úgymint a biztonságos internethasználatról, a drogprevencióról, a függőségek kialakulásáról.

Dr. Pető Katalin főorvos, iskolaorvos Tudd, mit teszel! címmel tartott előadást a 7. és 8. osztályosoknak, míg Szatmári Antalné „Kamaszodó kapaszkodó!” címmel tartott előadást a város gimnazistái részére.

Tajti Magdolna a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház Egészségfejlesztési Iroda munkatársa az alkohol fogyasztás következményeire hívta fel a figyelmet. Nagy Beatrix, a Jászapáti Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársa pedig a dohányzás ártalmairól tartott interaktív előadásokat a fiataloknak, amelyet különféle a témához kapcsolódó roll-upok segítségével jelenített meg.

A nap végén megrendezett lakossági fórumon az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről és azok megelőzési lehetőségeiről, a vagyonvédelemről, illetve az egyszerű biztonságtechnikai eszközökről hallhattak előadást a jelenlévők.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.