"Szemünk fénye" Jászberényben

2017. 12. 20., sze - 12:09
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Több mint 850 gyermek vett részt a Jászberényi Rendőrkapitányság „Szemünk fénye” gyermekeknek szóló megelőzési rendezvényén.

A Jászberényi Rendőrkapitányság a "Megelőzési és Tanácsadási Konferencia” keretében az idei évben is megtartotta a "Szemünk fénye!" gyermekeknek szóló programját 2017. december 18-19. között. A Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) együttműködésével szervezett két napos programon 853 gyermek vett részt - a Jászkerület Nonprofit Kft. támogatásával - a Lehel – Film- Színház épületében.

A megelőzési szakemberek a program első napján az óvodásokhoz és az általános iskolák 1-2. osztályos diákjaihoz, a második napon az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóihoz, valamint a középiskolák 9-10. osztályos tanulóihoz jutottak el.

Orosz Tibor rendőr főtörzszászlós. a Jászberényi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója filmvetítéssel, prevenciós előadásokkal hívta fel a gyerekek figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, a drogok hatásaira, a helyes magatartási szabályokra, az egészséges és „szer”-mentes életmódra.

Az általános iskolák 7-8. osztályos és középiskolák 9-10. osztályos tanulóinak a JKEF társelnöke Dr. Pető Katalin főorvos a serdülőkor kihívásairól tartott előadást, melynek címe: „Testestől-lelkestől én vagyok.”

Kántor Sándor szociálpedagógus, a Jászapáti Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársa az általános iskolák 7-8. osztályos és Középiskolák 9-10. osztályos tanulóinak a dohányzás ártalmairól tartott interaktív előadásokat.

A gyerekeket meglepetés is várta a két nap során. Együtt állhattak a fényképezőgép elé a Hagyományorzó Rendőrszázad egyik tagjával, aki 1914-18-as rendőri díszegyenruhában volt.

sz

 

s

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Németh Attilát

A mezőkövesdi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 42 éves férfi eltűnése ügyében.

 

Közlemény

Személyi változás a Budaörsi Rendőrkapitányságon.

 

Őrizetben a fiatalkorú

Indítványozzák letartóztatását a bátonyterenyei nyomozók a 17 éves mátraverebélyi fiúnak.