Szépkorúak védelmében

2019. 05. 08., sze - 13:55
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Az idősek sérelmére elkövetett leggyakoribb bűncselekményekre, valamint az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeire kívánják felhívni a figyelmet Hajdú-Bihar megyében.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a megyében nyugdíjas egyesületek tagjainak folyamatosan tartanak előadásokat. A legutóbbi előadásra 2019. május 7-én került sor, Hajdúhadházon.  Az interaktív előadás során az „unokázós”, valamint a telefonos, „álszolgáltatós” csalásokra és lopásokra hívták fel az idősek figyelmét.

A megjelentek hasznos információkat kaptak, a megfelelő vagyonvédelmi eszközök alkalmazásával kapcsolatban is. Vezendi Jánosné rendőr alezredes és Kondor István rendőr őrnagy a vagyonvédelmi bemutató táska eszközeinek segítségével bemutatott néhány olyan eszközt is, amelyek használatával elkerülhető, hogy áldozattá váljanak. Az előadáson résztvevők a figyelemfelhívó beszélgetés végén különböző kiadványokat, illetve egy belépésjelző riasztót kaptak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a körúton

Egy kapualjban fekvő férfitől vették el a pénzét és a mobiltelefonját Budapesten.

 

Csak egy magánvélemény

Minden szakmaiságot nélkülöznek a nepszava.hu oldalon 2019. június 17-én „Nem létező migránsinvázióra Potemkin-védelem a válasz a határszélen” című cikk állításai.

 

Baleset a 81-es számú főúton

Sárkeresztes térségében két gépjármű ütközött össze, ezért félpályás forgalomkorlátozás van érvényben.

 

Öt perc alatt elfogták

Az őrizet ideje alatt bíróság elé állhat a kifosztással gyanúsított tiszakécskei férfi.