Szépkorúak védelmében

2019. 05. 08., sze - 13:55
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Az idősek sérelmére elkövetett leggyakoribb bűncselekményekre, valamint az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeire kívánják felhívni a figyelmet Hajdú-Bihar megyében.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a megyében nyugdíjas egyesületek tagjainak folyamatosan tartanak előadásokat. A legutóbbi előadásra 2019. május 7-én került sor, Hajdúhadházon.  Az interaktív előadás során az „unokázós”, valamint a telefonos, „álszolgáltatós” csalásokra és lopásokra hívták fel az idősek figyelmét.

A megjelentek hasznos információkat kaptak, a megfelelő vagyonvédelmi eszközök alkalmazásával kapcsolatban is. Vezendi Jánosné rendőr alezredes és Kondor István rendőr őrnagy a vagyonvédelmi bemutató táska eszközeinek segítségével bemutatott néhány olyan eszközt is, amelyek használatával elkerülhető, hogy áldozattá váljanak. Az előadáson résztvevők a figyelemfelhívó beszélgetés végén különböző kiadványokat, illetve egy belépésjelző riasztót kaptak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránst fogtak el Röszkénél

Jogellenesen, hamis személyazonosító igazolvánnyal próbált meg bejutni az országba, a nagy forgalmat kihasználva egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

 

Szlovák-magyar közös járőrszolgálat a Dunán

A Szlovák Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Vízirendészeti Osztály és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Duna közös szakaszán együtt láttak el szolgálatot.