Táboroztattak a kecskeméti rendőrök

2020. 06. 26., p - 13:50
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendvédelmi képzésben résztvevő diákoknak rendeztek tábort a megyeszékhelyi rendőrök.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztálya az előző évekhez hasonlóan idén is szervezett tábort a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola rendvédelmi képzésében részesülő diákjai számára.

A 2020. június 22-e és 26-a közötti foglalkozássorozaton a fiatalok megismerkedhettek a közlekedésrendészeti és a közrendvédelmi szakterülettel. Interaktív foglalkozás keretében testközelből tekinthették meg az egyenruhások felszerelését, és kipróbálhatták a rendőrségi járműveket is. A járőrök három kutyával tartottak bemutatót, ami osztatlan sikert aratott az ifjúság körében.

A rendvédelmi táborba a Magyar Honvédség munkatársai toborzási előadással érkeztek, ezen kívül a fiatalok egészségügyi foglalkozáson is részt vehettek a Bács-Kiskun Megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának munkatársai jóvoltából.  

A gimnazisták figyelemét felkeltette a fiatalkorú fogvatartottak mindennapjairól szóló előadás. Végül, de nem utolsó sorban a táborvezető bűnmegelőzési szakemberek önismereti és kommunikációs foglalkozást tartottak az érdeklődő fiataloknak.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.