Tanórák a prevenció jegyében

2018. 06. 14., cs - 08:07
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A kábítószer-fogyasztás megelőzése volt az előadások középpontjában Vas megyében.

A fiatalokra gyakorolt hatásokat, befolyásoló tényezőket tekintve a lakókörnyezet mellett az iskola az egyik legmeghatározóbb színtér, amely az egészséget veszélyeztető magatartásmódok, az értékek, a gondolkodásmód kialakulása, formálása szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A bűnmegelőzési szakemberek egész évben – így a tanév utolsó hetén is – megyeszerte számos oktatási intézménybe látogattak és látogatnak el. Az általános iskolák felső tagozatos diákjai és a középiskolások részére tartott előadásokon a tudományos megközelítés, a szerhasználat káros hatásai és büntetőjogi következményei mellett kiemelt szerepet kapott a kommunikáció, az interaktivitás. A Dési Huber Általános Iskola diákjai a saját szavaikkal foglalták össze a kábítószer-fogyasztáshoz vezető lehetséges okokat és fogalmazták meg a már hallott, elrettentő eseteket.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a szabadidő hasznos eltöltésének lehetséges alternatíváit. Munkatársaink az áldozattá válás elkerülése érdekében felhívták a figyelmet többek között arra is, hogy: lehetőség szerint megbízható társasággal menjenek szórakozni a diákok és még a buli hevében se feledkezzenek meg arról, hogy sosem szabad őrizetlenül hagyni poharukat, illetve idegenektől italt elfogadni. Tanácsoljuk, hogy az önfeledt szórakozás kellő odafigyeléssel és körültekintéssel társuljon annak érdekében, hogy a kikapcsolódás valóban a feltöltődésről, pihenésről szóljon és pozitív élményekkel teli lehessen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vagonban megbújva

Egy afgán férfi próbált meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.

 

Nem jutott messzire

Rézkábelt lopott egy komáromi telephelyről egy 34 éves férfi, de a járőrök nem sokkal később elfogták.

 

Asztaltársaságára támadt

Szóváltást követően többször megütött három nőt egy férfi Szegeden. Garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

 

Italoztak, majd leszúrta

Emberölés kísérletével gyanúsítják azt a férfit, aki Székelyszabaron egy késsel szúrta meg vitapartnerét.