Tanórák a prevenció jegyében

2018. 06. 14., cs - 08:07
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A kábítószer-fogyasztás megelőzése volt az előadások középpontjában Vas megyében.

A fiatalokra gyakorolt hatásokat, befolyásoló tényezőket tekintve a lakókörnyezet mellett az iskola az egyik legmeghatározóbb színtér, amely az egészséget veszélyeztető magatartásmódok, az értékek, a gondolkodásmód kialakulása, formálása szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A bűnmegelőzési szakemberek egész évben – így a tanév utolsó hetén is – megyeszerte számos oktatási intézménybe látogattak és látogatnak el. Az általános iskolák felső tagozatos diákjai és a középiskolások részére tartott előadásokon a tudományos megközelítés, a szerhasználat káros hatásai és büntetőjogi következményei mellett kiemelt szerepet kapott a kommunikáció, az interaktivitás. A Dési Huber Általános Iskola diákjai a saját szavaikkal foglalták össze a kábítószer-fogyasztáshoz vezető lehetséges okokat és fogalmazták meg a már hallott, elrettentő eseteket.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a szabadidő hasznos eltöltésének lehetséges alternatíváit. Munkatársaink az áldozattá válás elkerülése érdekében felhívták a figyelmet többek között arra is, hogy: lehetőség szerint megbízható társasággal menjenek szórakozni a diákok és még a buli hevében se feledkezzenek meg arról, hogy sosem szabad őrizetlenül hagyni poharukat, illetve idegenektől italt elfogadni. Tanácsoljuk, hogy az önfeledt szórakozás kellő odafigyeléssel és körültekintéssel társuljon annak érdekében, hogy a kikapcsolódás valóban a feltöltődésről, pihenésről szóljon és pozitív élményekkel teli lehessen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Elvitte a pénztárcát, keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy nő azonosításában, aki eltulajdonított egy pénztárcát, a benne lévő személyes iratokkal, bankkártyával és készpénzzel együtt, egy áruházban vásárló nő táskájából.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Békíteni akart, életveszélyesen megsérült

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát két szegedi férfival szemben, akik egy szórakozóhelynél verekedtek össze. Ennek során egy harmadik vendég életveszélyesen megsérült.

 

Nyílt nap Győrben

A Győri Rendőrkapitányság a rendőrség állományának utánpótlására nyílt napot szervezett a középiskolás tanulók részére.