Tanórák a prevenció jegyében

2018. 06. 14., cs - 08:07
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A kábítószer-fogyasztás megelőzése volt az előadások középpontjában Vas megyében.

A fiatalokra gyakorolt hatásokat, befolyásoló tényezőket tekintve a lakókörnyezet mellett az iskola az egyik legmeghatározóbb színtér, amely az egészséget veszélyeztető magatartásmódok, az értékek, a gondolkodásmód kialakulása, formálása szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A bűnmegelőzési szakemberek egész évben – így a tanév utolsó hetén is – megyeszerte számos oktatási intézménybe látogattak és látogatnak el. Az általános iskolák felső tagozatos diákjai és a középiskolások részére tartott előadásokon a tudományos megközelítés, a szerhasználat káros hatásai és büntetőjogi következményei mellett kiemelt szerepet kapott a kommunikáció, az interaktivitás. A Dési Huber Általános Iskola diákjai a saját szavaikkal foglalták össze a kábítószer-fogyasztáshoz vezető lehetséges okokat és fogalmazták meg a már hallott, elrettentő eseteket.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a szabadidő hasznos eltöltésének lehetséges alternatíváit. Munkatársaink az áldozattá válás elkerülése érdekében felhívták a figyelmet többek között arra is, hogy: lehetőség szerint megbízható társasággal menjenek szórakozni a diákok és még a buli hevében se feledkezzenek meg arról, hogy sosem szabad őrizetlenül hagyni poharukat, illetve idegenektől italt elfogadni. Tanácsoljuk, hogy az önfeledt szórakozás kellő odafigyeléssel és körültekintéssel társuljon annak érdekében, hogy a kikapcsolódás valóban a feltöltődésről, pihenésről szóljon és pozitív élményekkel teli lehessen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 09010/1479/2007. számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 09040/36/2010. számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Lezárt akta - zenélő szatyor

A törökszentmiklósi rendőrök bíróság elé állítás céljából küldték meg a lezárt nyomozás iratait az ügyészségnek.

 

Ellopták az akkumulátorokat

A sümegi rendőrök 24 órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetőjét, a rendőrök a sértettnek visszaadták az ellopott tárgyakat.