„Te trükkös élet”

2018. 10. 10., sze - 11:15
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A „Házhoz megyünk” országos programsorozathoz kapcsolódóan időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzése érdekében „Te trükkös élet” címmel színházi estet szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság, a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány és Tiszaújváros Önkormányzata.

A tiszaújvárosi Derkovics Művelődési Központban, 2018. október 8-án megtartott programot dr. Kalapos István rendőr ezredes, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője és Pap Zsolt önkormányzati képviselő, az Oktatási, Művelődési, Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság tagja nyitotta meg. Ezt követően „Az idősek hiszékenysége” címmel tartott előadást prof. dr. Semsei Imre gerontológus, a mintegy 400 fős hallgatóságnak.

A délután zárásaként a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház „Vigyázat csalók” című egyfelvonásos színdarabját tekinthették meg. A Verebes István által írt bohózat a trükkös lopások, csalások megjelenési formáit mutatta be egy szépkorú házaspár mindennapjain keresztül. A darab megjelenését a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács is támogatta.

A művelődési ház előterében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai vagyonvédelmi bemutatót tartottak és bűnmegelőzési tanácsokat adtak az érdeklődőknek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két gyermeket rabolt ki, öt percen belül elfogták

Dunaújvárosban két tizenhárom éves fiútól vette el a náluk lévő értéktárgyaikat, majd megfenyegette őket az a helyi férfi, akit a részletes személyleírás alapján a rendőrök a bejelentést követően nyomban elfogtak, majd őrizetbe vettek.

 

Más útlevelével próbálkoztak

Embercsempészés miatt indult eljárás egy szerb-magyar kettős állampolgár ellen, aki két koszovói férfit próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Kitüntették

Hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként kapott belügyminiszteri elismerést Izsák László rendőr alezredes, a Tamási Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője.

 

Nem sikerült

A ház tulajdonosa nem messze ingatlanától feltartóztatta azt a nőt, aki lakásába surrant be, ahonnan ékszereket és egy pénztárcát lopott el Tolnán.