Téli prevenciós turné a biztonságosabb ünnepekért

2019. 12. 15., v - 10:40
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Bács-Kiskun megyében a rendőrség az év végi ünnepek közeledtével kiemelt hangsúlyt helyez a lakosság biztonságának fokozására.

 

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója – Farkasné Wodring Zsuzsanna r. őrnagy – szervezésének köszönhetően speciális rendőrségi prevencióban részesülhettek kisebbek és nagyobbak egyaránt az adventi időszakban a Mobil Bűnmegelőzési Centrum segítségével.

A kapitányság munkatársai célzott „prevenciós turné”-t tartottak több településen a héten: Kisszálláson az általános iskola 160 tanulója, Szankon és Balotaszálláson a helyi nyugdíjas klubok tagjai és a diákok vettek részt a nagy érdeklődésre számot tartó programokon. 

 

A turné a kiskunhalasi Fő téri adventi vásárban és a Kiskunmajsai Rendőrőrsön zárult. Ez utóbbi helyen kibővített nyílt nap keretében 100 diák kapott bűnmegelőzési tanácsokat, nézhette meg a Mobil Bűnmegelőzési Centrumban elhelyezett rendőrségi eszközöket.

A négy keréken érkezett prevenció az adventi jó kívánságok tolmácsolása mellett  a lakosság fokozott figyelemének éberen tartását, a szükséges személy- és vagyonbiztonság megtételének fontosságát hangsúlyozta több száz érdeklődő számára.

 

Az ünnepek közeledtével a bevásárlóközpontokban, nagyobb üzletekben zsebtolvajok tűnhetnek fel. Kérjük, hogy vásárlás során a táskájukat ne veszítsék szem elől! A pénztárcát elrejtve, lehetőleg a kabát belső zsebében tartsák! Amennyiben a tárcát előveszik, azt mindig úgy nyissák ki, hogy tartalmát illetéktelen ne lássa! Bankkártyás fizetés esetén a PIN kódot úgy üssék be, hogy azt más ne tudja leolvasni! Amennyiben mobiltelefonjukat, bankkártyájukat elvesztik, netán azokat ellopják, haladéktalanul tiltassák le használatukat, és tegyenek bejelentést az ismert segélyhívó számok valamelyikén, vagy a legközelebbi rendőri egységnél!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 73 határsértő Csongrád-Csanád megyében szombaton. A rendőrök 48 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 személyt elfogtak, 30 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Lezárt akta: nem adott elsőbbséget

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak azzal a férfivel szemben, aki közlekedési szabályt szegett, és ezért egy motoros megsérült.

 

Határsértőket tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértő Tompánál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Tompánál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.