Több témáról egy helyen

2019. 03. 19., k - 16:02
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Tartalmas bűnmegelőzési programot tartott a rendőrség Békés megyében.

Mobil Bűnmegelőzési Centrum és a rendőrség szakemberei várták az érdeklődőket 2019. március 19-én, Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központnál. A főbejáratnál kialakított információs ponton hasznos tanácsokat tartalmazó ingyenes kiadványok, az alábbiakban letölthető szórólapok közül válogathattak az érdeklődők. A „Házhoz megyünk” és a „Police Coffee” programok keretében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának rendőrei személyes tanácsadással is álltak azok rendelkezésére, akik szeretnének tenni saját biztonságukért, családjuk biztonságáért és értékeik megóvásáért.

Emellett a „Pusztán hatan – újratöltve” elnevezésű, hat megyét érintő bűnmegelőzési pályázat keretében a kulturális központban „Vigyázat, csalók” címmel kifejezetten az úgynevezett „unokázós” csalásokról tartottak előadást a rendőrök. A programon elhangzott: a bűncselekmény lényege, hogy általában éjszaka idős embereket hívnak fel vezetékes telefonon idegenek. A hívott fél unokájaként vagy más közeli hozzátartozójaként, esetleg közeli ismerősként mutatkoznak be, majd valamilyen okra, például tartozásra, balesetre hivatkozva készpénzt, pénzzé tehető értéket csalnak ki tőlük. Fontos, hogy az idősek ne fogadják bizalmukba az ismeretlen telefonálót! Ne beszéljenek neki családi körülményeikről, anyagi helyzetükről! Győződjenek meg arról, hogy az említett családtagjukkal minden rendben van-e, tényleg bajba került-e! Vegyék fel a kapcsolatot a megnevezett unokával, hozzátartozóval és mondják el neki, milyen hívást kaptak! Idegenekkel ne beszéljenek meg találkozót és ne adjanak át készpénzt, ékszereket, egyéb dolgokat! Ha rendőri intézkedésre, segítségre van szükségük, hívják a 112-es számot!

Kapcsolódó tartalom:

Szórólapok

Pusztán hatan pályázat

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elismeréseket kaptak a fővárosi rendőrök

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya nemzeti ünnepünk alkalmából jutalommal köszönte meg a rendőrök és rendvédelmi dolgozók munkáját.

 

Négy afgán határsértő egy kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Elismerések

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából megtartott ünnepségen elismerésben részesültek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

 

Elkapták a tolvajpárost

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet többrendbeli lopás miatt folytattak.