Tourist Police idén is

2018. 07. 11., sze - 14:37
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A diákok több Heves megyei városban teljesítenek szolgálatot.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén idén is közösségi szolgálatot ellátó, idegen nyelveket beszélő diákok segítik a rendőrök munkáját az idegenforgalmi szezonban.   

A tanulók 2017 júniusában általános felkészítésben vettek részt, majd azt követően megkezdték a közös szolgálatot a rendőrökkel Egerben, Füzesabonyban és Gyöngyösön.

Napi szinten segítik a rendőrség bűn- és baleset-megelőzési tevékenységét, valamint tájékoztatást és útbaigazítást is adnak a hozzájuk forduló turistáknak.

Az Egri Rendőrkapitányság munkatársai az idősek áldozattá válásának megelőzése érdekében a napokban a trükkös lopásokra is felhívták a figyelmet. Ennek során a diákok és a járőrök bűnmegelőzési szóróanyagot osztottak Eger belvárosában, valamint azokat több lakóház postaládáiban is elhelyezték.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Feladta magát

A rendőrségi felhívás hatására önként feladta magát az a férfi, aki társával bántalmazott egy színművészt Budapesten.

 

Balesetet okozott és segítségnyújtás nélkül elhajtott

Súlyosan megsérült egy motor vezetője Békéscsabán. Egy személygépkocsival közlekedő nő nem adott neki elsőbbséget, a férfi ezért hirtelen fékezett és elesett. Az autó vezetője nem állt meg, hanem elhajtott. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

 

Meglőtte a kutyát

Állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság egy 53 éves férfival szemben.

 

Mogyorókrémre szakosodott

A veszprémi rendőrök üzletszerűen elkövetett lopás vétség elkövetésével gyanúsítanak egy 42 éves szentgáli lakost, aki az elmúlt időszakban több alkalommal lopott édességet, majd értékesítette azokat.

 

Keressük Farkas Stefániát

A mezőkövesdi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 17 éves mezőkeresztesi lány eltűnése ügyében.