Tourist Police idén is

2018. 07. 11., sze - 14:37
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A diákok több Heves megyei városban teljesítenek szolgálatot.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén idén is közösségi szolgálatot ellátó, idegen nyelveket beszélő diákok segítik a rendőrök munkáját az idegenforgalmi szezonban.   

A tanulók 2017 júniusában általános felkészítésben vettek részt, majd azt követően megkezdték a közös szolgálatot a rendőrökkel Egerben, Füzesabonyban és Gyöngyösön.

Napi szinten segítik a rendőrség bűn- és baleset-megelőzési tevékenységét, valamint tájékoztatást és útbaigazítást is adnak a hozzájuk forduló turistáknak.

Az Egri Rendőrkapitányság munkatársai az idősek áldozattá válásának megelőzése érdekében a napokban a trükkös lopásokra is felhívták a figyelmet. Ennek során a diákok és a járőrök bűnmegelőzési szóróanyagot osztottak Eger belvárosában, valamint azokat több lakóház postaládáiban is elhelyezték.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószert árult

Letartóztatta a bíróság a kábítószer-terjesztőt, akit Oroszlányban fogtak el a nyomozók.

 

Nem szeretett buszozni

A hódmezővásárhelyi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy mindszenti férfit, aki eltulajdonított egy kerékpárt a belvárosban. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Telefont rabolt

A gödöllői rendőrök őrizetbe vették azt a 32 éves férfit, aki kirabolt egy 11 éves fiút Bagon.

 

Spártai 300

Debrecenben került megrendezésre a VIII. Spártai 300 Rendészeti Országos Bajnokság.

 

Hamis bérleteket gyártottak és árultak

Az újpesti nyomozók befejezték annak a négy férfinak az ügyét, akik kilopták az egyik jegyautomatából a hőpapírszalagot, majd az abból készített hamis bérleteket, illetve jegyeket 26 vásárlónak adták el.