Újra táborozunk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

2020. 07. 02., cs - 07:33
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Hasznos tanácsokkal látják el a nyári szünidő alatt a gyerekeket a bűnmegelőzési szakemberek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai ismét megkezdték a szünidő alatt működő napközis táborok látogatását. Legutóbb 2020. június 30-án Nyíregyháza - Sóstógyógyfürdőn, a Kis Vakond Gyermektáborban tartózkodó gyerekeket keresték fel. A bűnmegelőzési szakemberek elsősorban a nyári iskolai szünidő alatt előforduló veszélyekre hívták fel a gyerekek figyelmét. Az interaktív beszélgetések során a biztonságos fürdőzés és kerékpározás jutott főszerephez, de szó volt a 112-es központi segélyhívószám helyes használatáról is.

Fontos tudnivalók:

  • Gyengén úszók csak sekély vízben, felügyelet mellett fürödjenek!
  • Felhevült testtel soha ne menjenek be a vízbe!
  • Aki nem tud úszni, az még felfújható fürdőeszközökkel (gumicsónak, gumimatrac) se merészkedjen be a mély vízbe!
  • Kellő megfontoltsággal, körültekintéssel válasszák ki a fürdésre alkalmas helyet, ismerjék meg annak sajátosságait, mederviszonyait, az esetleges segélykérés lehetőségeit!
  • Ne fürödjenek közvetlenül étkezés után, teli gyomorral!
  • Táborozás alatt, vagy egyéb közösségi rendezvényen fokozott figyelemmel legyenek saját és mások testi épségére, egymás segítésére!
  • A kerékpáros közlekedés szabályait betartva, mindig a megfelelő műszaki állapotú és felszereltségű járművel közlekedjenek!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.