Út a biztonsághoz Lesenceistvándon

2019. 12. 06., p - 14:20
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A tapolcai rendőrök vagyonvédelmi előadást tartottak az időseknek.

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. december 5-én délután a lesenceistvándi Művelődési Házban Út a biztonsághoz címmel tartottak bűnmegelőzési előadást a helyi idősek részére. A délután kiemelt témái közt szerepelt az év végi ünnepekkel kapcsolatos jogsértések megelőzése, illetve az online vásárlások csapdái, a trükkös és besurranó tolvajok elleni védelem, valamint a termékbemutatók alkalmával elkövetett csalások ismertetése is. A rendőrök felhívták a megjelentek figyelmét arra, hogy a bevásárlások, utazások alkalmával pénzüket, értékeiket ne tartsák olyan zsebekben, ahová illetéktelenek könnyen hozzáférhetnek. Tájékoztatták őket továbbá az úgynevezett unokázós csalásokról is. Elmondták, hogy az elkövetők az idős embereket keresik fel személyesen vagy telefonon, és az unokájukra hivatkoznak, hogy az bajban van, sürgősen pénzre van szüksége. Az effajta jogsértések megelőzése érdekében az előadók hangsúlyozták, hogy idegeneknek ne adjanak át és ne utaljanak pénzt.

A helyszínen a rendőrök egyénre szabott bűnmegelőzési tanácsadással is szolgáltak az érdeklődőknek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 33 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 28 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 5 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Határsértő Vaskútnál

A magát szír állampolgárnak valló férfit a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Határsértők Katymárnál

Afgán állampolgárnak vallották magukat azok az illegális migránsok, akik Katymárnál jogellenesen akartak az országba bejutni.

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.