Vagyonvédelmi információs pont Szentesen

2018. 03. 05., h - 08:57
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szentesi Rendőrkapitányság ismét működteti a vagyonvédelmi információs pontokat a város és a kistérség településein.

Az általános prevenciós tanácsokon túl a telefonos csalásokra hívták fel az állampolgárok figyelmét a bűnmegelőzési szakemberek a Szentesen és környékén felállított információs standoknál. 

A telefonos csalók általában egy telefonszolgáltató vagy szerencsejátékot szervező cég munkatársaként jelentkeznek be, akik hivatalosnak tűnő magyarázattal adategyeztetést kérnek. Az elkövetők arra kérhetik a sértettet, hogy egy általa megadott telefonszámra küldjön SMS-ben egy meghatározott számsort. Többször előfordul, hogy a legközelebbi bankautomatánál különböző műveletek végrehajtására kérik a hívott felet egy ígért nyeremény reményében.

A rendőrség a következő vagyonvédelmi óvintézkedésekre hívja fel az állampolgárok figyelmét az áldozattá válás megelőzése érdekében:

  • Egyetlen mobiltelefon-szolgáltató sem rendez ilyen nyereményjátékokat, akcióik a szolgáltatásaikkal összefüggő kedvezményekkel kapcsolatosak!
  • A hivatalos szerencsejáték-szervező cégek sem hirdetnek mobiltelefonos, pénzfeltöltős nyereményjátékokat!
  • Ne adják meg ismeretlen telefonálóknak személyes, illetve banki adataikat!
  • Ne utaljanak, ne töltsenek fel pénzt ismeretlen által megjelölt telefonszámokra!
  • Amennyiben ilyen hívást kapnak, kérjék meg a hívót, hogy később hívja vissza Önöket, addig a mobilszolgáltatók ingyenes ügyfélszolgálati számán ellenőrizzék le, hogy esetleg van-e ilyen akció az adott szolgáltatónál!
  • Mindenképpen jegyezzék fel a csaló által használt és a feltöltésre megjelölt telefonszámokat, mellyel segítik a rendőrség felderítő munkáját!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Könnygáz

Könnygázt alkalmazott a rendőrség.

 

Intézkedés

Teleszkópos botot és gázsprayt vitt magával.

 

Kiemelés

Rendőri intézkedés a rendezők kérésére.