Vigyázzunk gyermekeinkre

2018. 06. 12., k - 11:02
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a közelgő vakációra tekintettel hasznos tanácsokat ad a szülőknek a bűncselekmények és a balesetek megelőzése érdekében.

Minden gyermek nagyon várja a nyári szünidőt, az önfeledt szórakozást és a nyaralást. A szabadidő gondtalan eltöltéséhez ad bűn és baleset-megelőzési tanácsokat a rendőrség.

A szünetben jelentősen megnövekszik a gyermekek veszélyeztetettsége. Ez egyaránt igaz a közlekedési, az otthoni és az egyéb balesetekre is. A tanítás befejezését követően a gyermekek felszabadultabbá, esetenként óvatlanabbá, figyelmetlenebbé válnak. A gyerekek ebben az időszakban több időt töltenek számítógép, okostelefon és táblagép közelében, ezért fontos, hogy a fiatalok elfogadják azt, hogy szüleik biztonsági szűrő segítségével felügyeljék online tevékenységüket.

Nagyon fontos, hogy a gyermekek ne álljanak szóba idegenekkel, még akkor sem, ha útbaigazítást kérnek tőlük. Idegentől soha semmit nem fogadjak el. A gyermekeknél mindig legyen ott a szülők elérhetősége, valamint ismerjék a segélyhívó számot (112) is. Ha kell bátran szólítsák meg az egyenruhás rendőrt, kérjenek tőle segítséget! Ha otthon vannak egyedül a gyerekek, ne nyissanak ajtót idegennek.

Felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy gyermekeikkel tekintsék át a legfontosabb gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokat. A gyermekek kerékpárját tartsák üzemképes állapotban, szereljék fel világítóberendezéssel, prizmákkal. Különösen veszélyes a görkorcsolya és a gördeszka bukósisak nélkül történő használata.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vagonban megbújva

Egy afgán férfi próbált meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.

 

Nem jutott messzire

Rézkábelt lopott egy komáromi telephelyről egy 34 éves férfi, de a járőrök nem sokkal később elfogták.

 

Asztaltársaságára támadt

Szóváltást követően többször megütött három nőt egy férfi Szegeden. Garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

 

Italoztak, majd leszúrta

Emberölés kísérletével gyanúsítják azt a férfit, aki Székelyszabaron egy késsel szúrta meg vitapartnerét.