Előadások a családon belüli erőszakról

2015. 03. 24., k - 11:28
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A családon belüli erőszak volt a központi témája annak a szakmai rendezvénynek, amelyet a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum gyermek-, és ifjúságvédelmi munkacsoportja szervezett.

A munkacsoport Barkóczi Gabriella rendőr századost, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársát kérte fel arra, hogy tájékoztassa a meghívottakat a családon belüli erőszak mechanikájáról, a bántalmazás pszichológiájáról és a távoltartás jogintézményéről. A pápai városháza tárgyalótermében 2015. március 23-án megtartott előadáson részt vett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, a pápai Kánaán-Ház Anya- és Leányotthon, valamint a Pápai Járási Hivatal Gyámhivatalának több munkatársa, továbbá képviseltették magukat a Pápai járásban tevékenykedő gyermekjóléti szolgálatok családgondozói, védőnők és iskolavédőnők is. Az előadás nagyon sok hasznos, a mindennapi munka során is felhasználható információval szolgált a közel 50 résztvevő számára. Az előadó kitért többek között a bántalmazás okaira, arra, hogy miért tűr egy bántalmazott, melyek az erőszak formái és milyen következményei lehetnek a gyermekbántalmazásnak. Végül tájékoztatta a megjelenteket a távoltartás jogintézményéről és elrendelésének feltételeiről. A szakmai délelőtt a hallgatók kérdéseivel és észrevételeivel zárult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.