Gyermekvédelmi tanácskozáson a várpalotai rendőrök

2015. 03. 13., p - 13:35
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Várpalotai Polgármesteri Hivatal tanácstermében került sor 2015. március 12-én a Gyermekjóléti Szolgálat által szervezett éves Gyermekvédelmi tanácskozásra.

A rendezvényre meghívást kaptak azok a szervezetek, szolgálatok és hatóságok, akik a gyermekek védelmével, ellátásával és gyermekekkel kapcsolatos eljárásokban érintettek. A tanácskozáson a Várpalotai Rendőrkapitányság részéről Bartók Judit rendőr százados beszámolt a 2014. évben, a családon belüli erőszakkal kapcsolatos jogsértések alakulásáról, bűnügyi és közbiztonsági szempontokról, a primer prevenciós tevékenységekről. Külön kiemelte, hogy a szolgálatokkal, hatóságokkal és főként a gyermekvédelmi ellátást, oktatást végző szakemberekkel végzett közös munka és az együttműködés kiemelt fontosságú, mely a 2014. évben maradéktalanul megvalósult. Köszönetét fejezte ki a Családsegítő Szolgálat munkatársainak, hogy a Várpalotai Rendőrkapitányság által kezdeményezett komplex drogprevenciós programban a stressz kezelés és az egészséges életmód kialakítása témában tartott első foglalkozást magas színvonalon, és nagy érdeklődésre számottevően tartották meg. A következő hetekben zajló előadásokon a Veszprémi Alkohol- és Drogsegély Ambulancia munkatársa, a Veszprém Megyei Kormányhivatal pártfogó felügyelője és a rendőrség is részt vesz. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M1-esen

Kocs közelében, a Budapest felé vezető oldalon csak a belső sáv járható.

 

Megindult a forgalom Szentesnél

Megszűnt a forgalomkorlátozás a 45-ös számú főúton, Szentes külterületén, ahol korábban személyi sérüléses baleset miatt volt teljes útlezárás.

 

Buszon lopott, keressük

A XXII. kerületi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Nyári nagyüzem

Akad terület, ahol nyáron uborkaszezon van – a rendőrségi munka nem ilyen. A bűn­üldözésben akkor indul a nagyüzem, amikor bűnözés üti fel a fejét. Június derekán a hajdúsági nyomozók három városban három férfit egymással összefüggő cselekmények elkövetése miatt fogtak el.