Gyermekvédelmi tanácskozáson a várpalotai rendőrök

2015. 03. 13., p - 13:35
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Várpalotai Polgármesteri Hivatal tanácstermében került sor 2015. március 12-én a Gyermekjóléti Szolgálat által szervezett éves Gyermekvédelmi tanácskozásra.

A rendezvényre meghívást kaptak azok a szervezetek, szolgálatok és hatóságok, akik a gyermekek védelmével, ellátásával és gyermekekkel kapcsolatos eljárásokban érintettek. A tanácskozáson a Várpalotai Rendőrkapitányság részéről Bartók Judit rendőr százados beszámolt a 2014. évben, a családon belüli erőszakkal kapcsolatos jogsértések alakulásáról, bűnügyi és közbiztonsági szempontokról, a primer prevenciós tevékenységekről. Külön kiemelte, hogy a szolgálatokkal, hatóságokkal és főként a gyermekvédelmi ellátást, oktatást végző szakemberekkel végzett közös munka és az együttműködés kiemelt fontosságú, mely a 2014. évben maradéktalanul megvalósult. Köszönetét fejezte ki a Családsegítő Szolgálat munkatársainak, hogy a Várpalotai Rendőrkapitányság által kezdeményezett komplex drogprevenciós programban a stressz kezelés és az egészséges életmód kialakítása témában tartott első foglalkozást magas színvonalon, és nagy érdeklődésre számottevően tartották meg. A következő hetekben zajló előadásokon a Veszprémi Alkohol- és Drogsegély Ambulancia munkatársa, a Veszprém Megyei Kormányhivatal pártfogó felügyelője és a rendőrség is részt vesz. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.