Gyermekvédelmi tanácskozáson a várpalotai rendőrök

2015. 03. 13., p - 13:35
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Várpalotai Polgármesteri Hivatal tanácstermében került sor 2015. március 12-én a Gyermekjóléti Szolgálat által szervezett éves Gyermekvédelmi tanácskozásra.

A rendezvényre meghívást kaptak azok a szervezetek, szolgálatok és hatóságok, akik a gyermekek védelmével, ellátásával és gyermekekkel kapcsolatos eljárásokban érintettek. A tanácskozáson a Várpalotai Rendőrkapitányság részéről Bartók Judit rendőr százados beszámolt a 2014. évben, a családon belüli erőszakkal kapcsolatos jogsértések alakulásáról, bűnügyi és közbiztonsági szempontokról, a primer prevenciós tevékenységekről. Külön kiemelte, hogy a szolgálatokkal, hatóságokkal és főként a gyermekvédelmi ellátást, oktatást végző szakemberekkel végzett közös munka és az együttműködés kiemelt fontosságú, mely a 2014. évben maradéktalanul megvalósult. Köszönetét fejezte ki a Családsegítő Szolgálat munkatársainak, hogy a Várpalotai Rendőrkapitányság által kezdeményezett komplex drogprevenciós programban a stressz kezelés és az egészséges életmód kialakítása témában tartott első foglalkozást magas színvonalon, és nagy érdeklődésre számottevően tartották meg. A következő hetekben zajló előadásokon a Veszprémi Alkohol- és Drogsegély Ambulancia munkatársa, a Veszprém Megyei Kormányhivatal pártfogó felügyelője és a rendőrség is részt vesz. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsokat szállított

Egy moldáv férfi által vezetett kisteherautó ellenőrzése során hét határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Velük szemben a román hatóságok járnak el.

 

Halálos baleset a 1111-es úton

Esztergom térségében egy személygépkocsi fának ütközött, majd kigyulladt. A baleset során a jármű vezetője életét vesztette.

 

Forgalomkorlátozás Szekszárdon

A Nemzeti Ünnep alkalmából szervezett rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében 2018. október 23-án az alábbi forgalomkorlátozásokra lehet számítani a városban.