Parkolói tolvajokra figyelmeztettek!

2014. 12. 11., cs - 11:49
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A karácsonyi bevásárlásra készülődő gépjárművezetőknek tartottak bűnmegelőzési tájékoztatót a bajai rendőrök.

A Bajai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai 2014. december 10-én a lopások és gépkocsifeltörések megelőzése érdekében egy bajai hipermarket parkolójában a gépjárművel érkező vásárlók figyelmét hívták fel értékeik védelmének fontosságára. A rendőrök elmondták, hogy amennyiben a karácsonyi készülődés során hosszabb bevásárló körútra indulnak, úgy a teli csomagokat mindig az autójuk csomagtartójában helyezzék el. Az utastérben hagyott csomagok a bűnözők számára kecsegtető, és egyben könnyű prédák lehetnek, ezért soha ne hagyjanak a gépkocsiban mások számára is jól látható helyen értéktárgyat. Mielőtt a gépjárművet magára hagyják, győződjenek meg róla, hogy a jármű ajtajai és ablakai megfelelően záródtak.     

 

A rendőrök a személyes beszélgetésen túl a gépjárművezetők számára készült vagyonvédelemi és hasznos bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó tájékoztató lapokat is átadtak.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.