Partnerség a gyermekek védelme érdekében

2017. 02. 11., szo - 13:33
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Munkaértekezleten értékelték a gyermekvédelmi jelzőrendszer működését Pécsett.

A pécsi Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központban tartották 2017. február 10-én délelőtt a gyermekvédelmi jelzőrendszer éves munkaértekezletét, melyen a fogadó intézmény meghívására a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei is részt vettek. A megbeszélésre a családsegítő szolgálatok és a gyámhivatal illetékesein kívül a rendőrség családi összekötő tisztjei valamint a megyeszékhely vonzáskörzetében működő rendőrőrsök parancsnokai is meghívást kaptak.

A gyermekvédelmi jelzőrendszer elmúlt évi működése során, a rendőrség családi összekötő tisztjei összesen 670 alkalommal értesítették a gyermekjóléti szolgálatot veszélyeztetett helyzetben lévő családokról illetve gyermekekről.

A munkaértekezleten a résztvevők közösen értékelték a 2016-os évet és áttekintették a 2017-es év feladatait, kiemelten a családsegítő szolgálat ellátási területén élő veszélyeztetett családok helyzetét, ezzel együtt meghatározták a veszélyeztetett gyermekek védelme érdekében szükséges további intézkedéseket.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a szervezetek közötti korrekt együttműködés, a rendszeres kapcsolattartás, az áldozatközpontú rendőri intézkedések valamint az együtt megvalósított továbbképzések, mind a gyermekvédelmi jelzőrendszer kiváló működését példázzák.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsokat szállított

Egy moldáv férfi által vezetett kisteherautó ellenőrzése során hét határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Velük szemben a román hatóságok járnak el.

 

Halálos baleset a 1111-es úton

Esztergom térségében egy személygépkocsi fának ütközött, majd kigyulladt. A baleset során a jármű vezetője életét vesztette.

 

Forgalomkorlátozás Szekszárdon

A Nemzeti Ünnep alkalmából szervezett rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében 2018. október 23-án az alábbi forgalomkorlátozásokra lehet számítani a városban.