Partnerség a gyermekek védelme érdekében

2017. 02. 11., szo - 13:33
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Munkaértekezleten értékelték a gyermekvédelmi jelzőrendszer működését Pécsett.

A pécsi Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központban tartották 2017. február 10-én délelőtt a gyermekvédelmi jelzőrendszer éves munkaértekezletét, melyen a fogadó intézmény meghívására a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei is részt vettek. A megbeszélésre a családsegítő szolgálatok és a gyámhivatal illetékesein kívül a rendőrség családi összekötő tisztjei valamint a megyeszékhely vonzáskörzetében működő rendőrőrsök parancsnokai is meghívást kaptak.

A gyermekvédelmi jelzőrendszer elmúlt évi működése során, a rendőrség családi összekötő tisztjei összesen 670 alkalommal értesítették a gyermekjóléti szolgálatot veszélyeztetett helyzetben lévő családokról illetve gyermekekről.

A munkaértekezleten a résztvevők közösen értékelték a 2016-os évet és áttekintették a 2017-es év feladatait, kiemelten a családsegítő szolgálat ellátási területén élő veszélyeztetett családok helyzetét, ezzel együtt meghatározták a veszélyeztetett gyermekek védelme érdekében szükséges további intézkedéseket.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a szervezetek közötti korrekt együttműködés, a rendszeres kapcsolattartás, az áldozatközpontú rendőri intézkedések valamint az együtt megvalósított továbbképzések, mind a gyermekvédelmi jelzőrendszer kiváló működését példázzák.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M1-esen

Kocs közelében, a Budapest felé vezető oldalon csak a belső sáv járható.

 

Megindult a forgalom Szentesnél

Megszűnt a forgalomkorlátozás a 45-ös számú főúton, Szentes külterületén, ahol korábban személyi sérüléses baleset miatt volt teljes útlezárás.

 

Buszon lopott, keressük

A XXII. kerületi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Nyári nagyüzem

Akad terület, ahol nyáron uborkaszezon van – a rendőrségi munka nem ilyen. A bűn­üldözésben akkor indul a nagyüzem, amikor bűnözés üti fel a fejét. Június derekán a hajdúsági nyomozók három városban három férfit egymással összefüggő cselekmények elkövetése miatt fogtak el.