Partnerség a gyermekek védelme érdekében

2017. 02. 11., szo - 13:33
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Munkaértekezleten értékelték a gyermekvédelmi jelzőrendszer működését Pécsett.

A pécsi Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központban tartották 2017. február 10-én délelőtt a gyermekvédelmi jelzőrendszer éves munkaértekezletét, melyen a fogadó intézmény meghívására a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei is részt vettek. A megbeszélésre a családsegítő szolgálatok és a gyámhivatal illetékesein kívül a rendőrség családi összekötő tisztjei valamint a megyeszékhely vonzáskörzetében működő rendőrőrsök parancsnokai is meghívást kaptak.

A gyermekvédelmi jelzőrendszer elmúlt évi működése során, a rendőrség családi összekötő tisztjei összesen 670 alkalommal értesítették a gyermekjóléti szolgálatot veszélyeztetett helyzetben lévő családokról illetve gyermekekről.

A munkaértekezleten a résztvevők közösen értékelték a 2016-os évet és áttekintették a 2017-es év feladatait, kiemelten a családsegítő szolgálat ellátási területén élő veszélyeztetett családok helyzetét, ezzel együtt meghatározták a veszélyeztetett gyermekek védelme érdekében szükséges további intézkedéseket.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a szervezetek közötti korrekt együttműködés, a rendszeres kapcsolattartás, az áldozatközpontú rendőri intézkedések valamint az együtt megvalósított továbbképzések, mind a gyermekvédelmi jelzőrendszer kiváló működését példázzák.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.