Tartson lépést gyermekeivel!

2017. 01. 31., k - 11:36
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Szülőknek tartott bűnmegelőzési előadást az Edelényi Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötője.

Szabó Péter r. főtörzsőrmester az Edelényi Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötője 2017. január 25-én, az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában tartott előadást 80 szülőnek.

A nyomozó többek között ismertette a szülőkkel a fogyasztói magatartás jeleit továbbá a fiatalok által illetve sérelmükre elkövetett bűncselekmények fajtáit. Az előadó fő témája azonban a virtuális világ volt, melyet a gyerekek legtöbbször kontroll nélkül és megfelelő ismeretek hiányában használnak. A bűnmegelőzési szakember felhívta a szülők figyelmét, arra is, ha gyermekük a szobájában internetezik, nem jelenti azt, hogy nem leselkedhet rájuk veszély az internet világából. A virtuális valóság ugyanis visszaélésekre adhat lehetőséget, mint például rágalmazás, becsületsértés, zaklatás, „adathalászat”. A szakember kérte a szülőket, hogy beszélgessenek a gyerekekkel sokat, legyenek közös programjaik, élményeik, és lehetőség szerint tartsanak lépést a technika fejlődésével, hogy minél jobban vigyázhassanak gyermekeikre. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.