Tartson lépést gyermekeivel!

2017. 01. 31., k - 11:36
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Szülőknek tartott bűnmegelőzési előadást az Edelényi Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötője.

Szabó Péter r. főtörzsőrmester az Edelényi Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötője 2017. január 25-én, az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában tartott előadást 80 szülőnek.

A nyomozó többek között ismertette a szülőkkel a fogyasztói magatartás jeleit továbbá a fiatalok által illetve sérelmükre elkövetett bűncselekmények fajtáit. Az előadó fő témája azonban a virtuális világ volt, melyet a gyerekek legtöbbször kontroll nélkül és megfelelő ismeretek hiányában használnak. A bűnmegelőzési szakember felhívta a szülők figyelmét, arra is, ha gyermekük a szobájában internetezik, nem jelenti azt, hogy nem leselkedhet rájuk veszély az internet világából. A virtuális valóság ugyanis visszaélésekre adhat lehetőséget, mint például rágalmazás, becsületsértés, zaklatás, „adathalászat”. A szakember kérte a szülőket, hogy beszélgessenek a gyerekekkel sokat, legyenek közös programjaik, élményeik, és lehetőség szerint tartsanak lépést a technika fejlődésével, hogy minél jobban vigyázhassanak gyermekeikre. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Stabil csapattal

Összeszokott állomány vigyázza Törökszentmiklós és a hozzá tartozó hat település 36 ezer lakójának nyugalmát. A rutinos zsaruknak kiváló a hely- és a személyismeretük, gyakran már egy tanú leírásából, a tolvaj mozgásából megmondják, kit kell keresni. Így volt január második hetében is, amikor minden tudomásukra jutott bűncselekményt felderítettek.

 

Megtalálta a tulajt az orgazda

Igencsak belecsaptak a húrokba, Észak-Magyar­ország legjelentősebb XXI. századi hangszerlopását követte el a háromfős bűnbanda.

 

Hittel szolgál

Kétszer szerelt fel rendőrnek. Igazából sosem tudott elszakadni a zsaruléttől, így ismét az állomány mellett döntött – immár felszentelt lelkészként Pallagi Andrea törzsőrmester, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálója.

 

Jó válaszokat adtak

Tettek egy lépést a rendőrök és a diákok is, mondjuk, hogy félúton találkoztak. Az Országos Rendőr-főkapitányság nagyszabású börzén ajánlotta a hivatásos szolgálatot a pályaválasztás előtt állóknak.