Kábítószer-megelőzési vetélkedő Salgótarjánban 

2019. 06. 27., cs - 08:47
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Szer-mentes Palócország záró rendezvényén vettek részt a diákok a Kábítószer-ellenes Világnapon. 

Az Új Palócország Egyesület és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2019 áprilisában együttműködési megállapodásban rögzítette, hogy közösen valósítják meg a „Szer-mentes Palócország” elnevezésű kábítószer-megelőzési programot. A megállapodás célja volt többek között, hogy a rendőr-főkapitányság a hagyományos ifjúságvédelmi feladatai mellett újfajta - a civil szervezetek bevonásával kialakított - komplex drogprevenciós programot valósítson meg.

A rendezvénysorozat elsősorban a megye középiskolás diákjait szólította meg, és a különböző bűnmegelőzési programok során a résztvevők olyan ismereteket és készségeket sajátíthattak el, melyek a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, következményeire hívták fel a figyelmüket. 

A projekt záró eseményére 2019. június 26-án került sor, a Kábítószer-ellenes Világnapon Salgótarjánban,  a Fő téren. A rendezvényt Ponyi Béla rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg. A vetélkedőn négy csapat vett részt, melyeket Nógrád megyei középiskolák négy-négy fő diákja alkotott. Az akadályversenyen kialakított állomásokon a tanulók a kábítószer fogyasztás megelőzésével, illetve az áldozattá és bűnelkövetővé válás lehetséges elkerülésével kapcsolatos feladatokat oldhattak meg. 

A jó hangulatú verseny első helyezését a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola csapata nyerte el. A rendezvény valamennyi résztvevő csapata ajándékokkal térhetett haza, melyeket az Új Palócország Egyesület és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint salgótarjáni és balassagyarmati vállalkozások és civil szervezetek ajánlottak fel.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Magára hagyott egy sérültet, a rendőrök megtalálták

Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és annak vezetőjét. Az ügy vizsgálata befejeződött.

 

Meglovasította a buszt

A dunaújvárosi rendőrök pár órán belül elfogták a buszt jogtalanul használót.