Kábítószer-megelőzési vetélkedő Salgótarjánban 

2019. 06. 27., cs - 08:47
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Szer-mentes Palócország záró rendezvényén vettek részt a diákok a Kábítószer-ellenes Világnapon. 

Az Új Palócország Egyesület és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2019 áprilisában együttműködési megállapodásban rögzítette, hogy közösen valósítják meg a „Szer-mentes Palócország” elnevezésű kábítószer-megelőzési programot. A megállapodás célja volt többek között, hogy a rendőr-főkapitányság a hagyományos ifjúságvédelmi feladatai mellett újfajta - a civil szervezetek bevonásával kialakított - komplex drogprevenciós programot valósítson meg.

A rendezvénysorozat elsősorban a megye középiskolás diákjait szólította meg, és a különböző bűnmegelőzési programok során a résztvevők olyan ismereteket és készségeket sajátíthattak el, melyek a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, következményeire hívták fel a figyelmüket. 

A projekt záró eseményére 2019. június 26-án került sor, a Kábítószer-ellenes Világnapon Salgótarjánban,  a Fő téren. A rendezvényt Ponyi Béla rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg. A vetélkedőn négy csapat vett részt, melyeket Nógrád megyei középiskolák négy-négy fő diákja alkotott. Az akadályversenyen kialakított állomásokon a tanulók a kábítószer fogyasztás megelőzésével, illetve az áldozattá és bűnelkövetővé válás lehetséges elkerülésével kapcsolatos feladatokat oldhattak meg. 

A jó hangulatú verseny első helyezését a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola csapata nyerte el. A rendezvény valamennyi résztvevő csapata ajándékokkal térhetett haza, melyeket az Új Palócország Egyesület és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint salgótarjáni és balassagyarmati vállalkozások és civil szervezetek ajánlottak fel.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.

 

Falfirkák a lakótelepen

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 28 éves helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.