Kábítószer veszélyeiről kortalanul

2018. 02. 13., k - 15:41
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

„Az én gyermekemmel nem fordulhat elő!” címmel tartottak előadást Mátranovákon a bűnmegelőzési előadók.

Harmadik alkalommal tartottak előadást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai a mátranováki Nőklub tagjai számára, akik minden téma iránt nyitottak és érdeklődve hallgatják a szakemberek különböző tájékoztatóit. A 2018. február 12-i prevenciós tájékoztató alkalmával a jelenlévők hasznos ismereteket szerezhettek a kábítószer-fogyasztás veszélyeiről, illetve megelőzéséről. A kijelentés, miszerint idősebb hölgyeket ez a téma nem érint a fogyasztás tekintetében igaz is, azonban más oldalról megközelítve a kérdéskört nyilvánvaló, hogy be kell vonni az érintettek tágabb és szűkebb környezetét is a probléma kezelésébe.

A büntetőjogi következmények mellett az előadó kitért többek közt a kábítószer-fogyasztáshoz vezető okokra, a fogyasztás során felmerülő tünetekre és arra is, hogy mit tehet a szülő, mit kell tenniük a segítőknek a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények megelőzése érdekében. A résztvevők között beszélgetés alakult ki és hosszasan tárgyaltak arról, milyen fontos szerepe van az úgy nevezett alternatíváknak, azaz annak hogy a potenciális célcsoport megtanulja, hogyan lehet eltölteni hasznosan – drogok nélkül – szabadidejüket.

A megelőzés szempontjából rendkívül fontos, hogy a tagok továbbra is személyesen találkozzanak, egymással rendszeresen megosszák tapasztalataikat, ismereteiket. Az összejövetelek alkalmával a közösség egymást is segíti, összefogásuk megfelelő alapot nyújt számukra, hogy a későbbiekben felmerülő problémákat képesek legyenek hatékonyan, eredményesen kezelni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempészés miatt kell felelnie

A Csongrád megyei nyomozók őrizetbe vettek egy szerb férfit, aki három koszovói állampolgárnak segített az országhatár jogellenes átlépésében.