Kábítószer veszélyeiről kortalanul

2018. 02. 13., k - 15:41
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

„Az én gyermekemmel nem fordulhat elő!” címmel tartottak előadást Mátranovákon a bűnmegelőzési előadók.

Harmadik alkalommal tartottak előadást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai a mátranováki Nőklub tagjai számára, akik minden téma iránt nyitottak és érdeklődve hallgatják a szakemberek különböző tájékoztatóit. A 2018. február 12-i prevenciós tájékoztató alkalmával a jelenlévők hasznos ismereteket szerezhettek a kábítószer-fogyasztás veszélyeiről, illetve megelőzéséről. A kijelentés, miszerint idősebb hölgyeket ez a téma nem érint a fogyasztás tekintetében igaz is, azonban más oldalról megközelítve a kérdéskört nyilvánvaló, hogy be kell vonni az érintettek tágabb és szűkebb környezetét is a probléma kezelésébe.

A büntetőjogi következmények mellett az előadó kitért többek közt a kábítószer-fogyasztáshoz vezető okokra, a fogyasztás során felmerülő tünetekre és arra is, hogy mit tehet a szülő, mit kell tenniük a segítőknek a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények megelőzése érdekében. A résztvevők között beszélgetés alakult ki és hosszasan tárgyaltak arról, milyen fontos szerepe van az úgy nevezett alternatíváknak, azaz annak hogy a potenciális célcsoport megtanulja, hogyan lehet eltölteni hasznosan – drogok nélkül – szabadidejüket.

A megelőzés szempontjából rendkívül fontos, hogy a tagok továbbra is személyesen találkozzanak, egymással rendszeresen megosszák tapasztalataikat, ismereteiket. Az összejövetelek alkalmával a közösség egymást is segíti, összefogásuk megfelelő alapot nyújt számukra, hogy a későbbiekben felmerülő problémákat képesek legyenek hatékonyan, eredményesen kezelni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csavarhúzós betörő

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki már reggel betörni indult.

 

Betört - keressük

A Szolnoki Rendőrkapitányság az állampolgárok segítségét kéri az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Ismerősei loptak tőle

A sértett jóhiszeműen beengedte otthonába újdonsült ismerőseit. A nyírlugosi pár ékszereket lopott tőle.

 

Az óra okos volt...

Okosóráért ment az áruházba, de fizetni nem akart érte egy algyői férfi. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Két afgán férfi egy tehergépkocsiban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.