Kábítószer veszélyeiről kortalanul

2018. 02. 13., k - 15:41
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

„Az én gyermekemmel nem fordulhat elő!” címmel tartottak előadást Mátranovákon a bűnmegelőzési előadók.

Harmadik alkalommal tartottak előadást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai a mátranováki Nőklub tagjai számára, akik minden téma iránt nyitottak és érdeklődve hallgatják a szakemberek különböző tájékoztatóit. A 2018. február 12-i prevenciós tájékoztató alkalmával a jelenlévők hasznos ismereteket szerezhettek a kábítószer-fogyasztás veszélyeiről, illetve megelőzéséről. A kijelentés, miszerint idősebb hölgyeket ez a téma nem érint a fogyasztás tekintetében igaz is, azonban más oldalról megközelítve a kérdéskört nyilvánvaló, hogy be kell vonni az érintettek tágabb és szűkebb környezetét is a probléma kezelésébe.

A büntetőjogi következmények mellett az előadó kitért többek közt a kábítószer-fogyasztáshoz vezető okokra, a fogyasztás során felmerülő tünetekre és arra is, hogy mit tehet a szülő, mit kell tenniük a segítőknek a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények megelőzése érdekében. A résztvevők között beszélgetés alakult ki és hosszasan tárgyaltak arról, milyen fontos szerepe van az úgy nevezett alternatíváknak, azaz annak hogy a potenciális célcsoport megtanulja, hogyan lehet eltölteni hasznosan – drogok nélkül – szabadidejüket.

A megelőzés szempontjából rendkívül fontos, hogy a tagok továbbra is személyesen találkozzanak, egymással rendszeresen megosszák tapasztalataikat, ismereteiket. Az összejövetelek alkalmával a közösség egymást is segíti, összefogásuk megfelelő alapot nyújt számukra, hogy a későbbiekben felmerülő problémákat képesek legyenek hatékonyan, eredményesen kezelni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.