„Pusztít a Drog!”

2017. 03. 27., h - 16:50
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A rajzpályázat célja a tudatmódosító szerek fogyasztásának megelőzése volt.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság a Dunavecsei Roma Nemzetiségi Önkormányzattal és a Dunavecsei Egészségfejlesztési Irodával közösen rajzpályázatot hirdetett „Pusztít a Drog!” címmel. A pályaműveket 4 település - Szalkszentmárton, Dunavecse, Apostag és Dunaegyháza - 5-8. osztályos, általános iskolás diákoktól várták. A szervezők azt kérték a pályázóktól, hogy rajzaikban juttassák kifejezésre, mit gondolnak a kábítószerekről, azok egészségre gyakorolt hatásairól és hogyan előzhető meg a fogyasztásuk. A gyerekeknek egy drogfogyasztónak címzett levelet is kellett írniuk alkotásaik mellé, amiben a leszokás fontosságára hívták fel a figyelmet.

 

A pályaművek értékelésére 2017. március 24-én 10 óra 30 perckor került sor a Dunavecsei Művelődési Házban, ahol a jelen lévő közel 70 gyermek baleset-és bűnmegelőzési ismeretekkel is gazdagodhatott. A szakemberek többek között az iskolai erőszakról, az internet veszélyeiről és a balesetmentes közlekedésről tartottak előadást a diákoknak.

 

A szervezők a legjobb alkotásokat értékes tárgyjutalmakkal díjazták. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.