”Szertelenül, vidáman”

2019. 03. 19., k - 10:33
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Drogprevenciós előadást tartottak a rendőrök egy veszprémi iskolában.

Az idei tanévben is folytatódik Veszprém általános és középiskoláiban a ”Szertelenül, vidáman” című komplex drogprevenciós, egészségfejlesztő program. A megelőző programsorozat célja, hogy az egészségfejlesztő, drogprevenciós foglalkozássorozatot beépítse az iskolák és a diákok életébe. Ennek érdekében az általános- és középiskola 7., 8., 9., 10. osztályaiban több száz tizenévest tájékoztatnak a szakemberek a droghasználat veszélyeiről. A program a családsegítő szolgálat, a rendőrség, a drogambulancia és a kormányhivatal közös kezdeményezéseként valósul meg, a problémakör valamennyi szegmensét felölelve juttatja célba üzeneteit.

A helyi Vetési Albert Gimnázium 9. évfolyamának tartottak előadást a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai 2019. március 18-án.

A rendőrök beszéltek a drogfogyasztás törvényi következményeiről, továbbá arról, hogy a kábítószerek - amellett, hogy egészségükre veszélyesek – tartása és használata jogellenes, szankciókat von maga után.

Az előadók végül az alábbi hasznos tanácsokkal látták el a fiatalokat:

  • Mindig olyan társasággal menjenek szórakozni, akiben megbíznak!
  • Ne hagyják őrizetlenül poharukat, nehogy valamilyen kábító hatású anyagot tegyenek bele!
  • Mondjanak nemet, ha valamilyen tiltott szerrel kínálják őket!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vaddisznót lopott

Az egyik salgótarjáni vadásztársaság területén ejtette el a vadat az 50 éves férfi.

 

Halálos balesetet okozott

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a gépkocsivezetőnek az ügyében, aki egy építés alatt álló autópálya-szakaszra hajtott fel gépkocsijával Csehországban, majd balesetet okozott, és ennek következtében a mellette utazó férfi életét vesztette.

 

Lopás miatt keressük

A győri rendőrök a lakosság segítségét kérik egy bűncselekmény feltételezett elkövetőjének azonosításához.