Továbbképzés a bűnmegelőzőknek Miskolcon

2017. 10. 12., cs - 12:29
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Új módszerrel ismerkedtek a gyerekekkel foglalkozó rendőrök Miskolcon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szervezett programokat a megyében prevenciós feladatokkal foglalkozó rendőröknek. A rendezvényen a drogprevenció, az új pszichoaktív anyagok elterjedése és visszaszorításának lehetőségei, valamint a toborzás volt a legfőbb téma.

A szakemberek a „Mentsétek meg Gordont” gyerekeknek készült játékkal is megismerkedtek. A különböző kreatív feladatokból álló és bűnmegelőzési elemeket tartalmazó programon a rendőrök csapatban próbálták ki ügyességüket. A program célja, hogy a gyerekeknek ezzel és hasonló játékokkal színesítsék a prevenciós órákat, melynek kohéziós hatása van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsokat szállított

Egy moldáv férfi által vezetett kisteherautó ellenőrzése során hét határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Velük szemben a román hatóságok járnak el.

 

Halálos baleset a 1111-es úton

Esztergom térségében egy személygépkocsi fának ütközött, majd kigyulladt. A baleset során a jármű vezetője életét vesztette.

 

Forgalomkorlátozás Szekszárdon

A Nemzeti Ünnep alkalmából szervezett rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében 2018. október 23-án az alábbi forgalomkorlátozásokra lehet számítani a városban.