Továbbképzés a bűnmegelőzőknek Miskolcon

2017. 10. 12., cs - 12:29
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Új módszerrel ismerkedtek a gyerekekkel foglalkozó rendőrök Miskolcon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szervezett programokat a megyében prevenciós feladatokkal foglalkozó rendőröknek. A rendezvényen a drogprevenció, az új pszichoaktív anyagok elterjedése és visszaszorításának lehetőségei, valamint a toborzás volt a legfőbb téma.

A szakemberek a „Mentsétek meg Gordont” gyerekeknek készült játékkal is megismerkedtek. A különböző kreatív feladatokból álló és bűnmegelőzési elemeket tartalmazó programon a rendőrök csapatban próbálták ki ügyességüket. A program célja, hogy a gyerekeknek ezzel és hasonló játékokkal színesítsék a prevenciós órákat, melynek kohéziós hatása van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M1-esen

Kocs közelében, a Budapest felé vezető oldalon csak a belső sáv járható.

 

Megindult a forgalom Szentesnél

Megszűnt a forgalomkorlátozás a 45-ös számú főúton, Szentes külterületén, ahol korábban személyi sérüléses baleset miatt volt teljes útlezárás.

 

Buszon lopott, keressük

A XXII. kerületi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Nyári nagyüzem

Akad terület, ahol nyáron uborkaszezon van – a rendőrségi munka nem ilyen. A bűn­üldözésben akkor indul a nagyüzem, amikor bűnözés üti fel a fejét. Június derekán a hajdúsági nyomozók három városban három férfit egymással összefüggő cselekmények elkövetése miatt fogtak el.